Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η δημοτική αρχή Λάρισας προσκάλεσε εκπρόσωπο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης

Τη δημοτική αρχή Λαρισαίων καταγγέλλει με επιστολή του ο Τάσος Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στέλεχος του ΚΚΕ, για το γεγονός ότι στην εκδήλωση για τον εορτασμό απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, στις 23 Οκτώβρη 1944, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτώβρη 2021 στο Ηρώο της πόλης στο Λόφο του Φρουρίου, προσκλήθηκε εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αυγής», που υποστηρίχθηκε ανοιχτά, στις εκλογές του 2019, από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει ο Τ. Τσιαπλές «ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ και επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταγγέλλω την απαράδεκτη ενέργειά σας να προσκαλέσετε στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από τη ναζιστική κατοχή και την εκπρόσωπο της ναζιστικής “Ελληνικής Αυγής”, που στηρίχθηκε από την καταδικασμένη πλέον ως εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αποδεικνύεται ότι η αντίθεση της δημοτικής αρχής Λαρισαίων προς την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της που δημιουργήθηκαν για να στεγάσουν τα ορφανά της, είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα, από τη στιγμή που τους καλείτε σε εκδηλώσεις σας και μάλιστα στην εκδήλωση για την απελευθέρωση από τον ναζιστικό ζυγό!

Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να παραστώ στην εν λόγω εκδήλωσή σας και να νομιμοποιήσω την απαράδεκτη ενέργειά σας και πιθανή παρουσία των εκπροσώπων των φασιστών».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis