Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί «την εκουσία έκτρωση ως φόνο» (Και βέβαια συγχαρητήρια στην Κεραμέως)

Πάντα επίκαιρος ο «Μποναμάς» του Κώστα Βάρναλη για το ρόλο της εκκλησίας που όχι μόνο είναι μακριά από τα βάσανα του λαού αλλά προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει και να του δημιουργήση, ηθικά, κοινωνικά και θεολογία διλήμματα.

Σε μια εποχή που μαθητές λιποθυμούν από την πείνα, οι παππούδες τους παρακαλούν να πεθάνουν για να μην είναι βάρος στα παιδιά τους και οι νέοι δυσκολεύονται – αδυνατούν να φτιάξουν οικογένεια, να τεκνοποιήσουν λόγω της ανεργίας και των υποκατώτατων μισθών, η εκκλησία λέει στα νέα ζευγάρια – που οδηγούνται στην επιλογή της έκτρωσης γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες της γέννας και του μεγαλώματος του παιδιού – ότι είναι φονιάδες!!!!

Σύμφωνα με το χτεσινό Δελτίο Τύπου «Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».

Και δεν παραλείπει βέβαια να δώσει τα συγχαρητήριά της στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία κάνει κάθε τι για να δυναμώσει την παρουσία της Εκκλησίας στο σχολείο.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουρ-γου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος.