Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» αρνείται την εθελοντική εργασία του Ηλία Σιώρα!!!

Απαράδεκτη άρνηση εθελοντικής εργασίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τη στιγμή που καλούν ιδιώτες γιατρούς με αμοιβή στα νοσοκομεία αντί να προλάβουν νέους γιατρούς!! Πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς και δεν δέχονται αμίσθους εθελοντές!!!! Υπάρχει λογική ή σκοπιμότητα;

Δειτε την επιστολή καταγγελίας του καρδιολόγου Ηλία Σιώρα, στον οποίο η διοίκηση του Ευαγγελισμού αρνείται να προσφέρει προσφέρει εθελοντικά!!!

 

Προς τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ

Κοινοποίηση: Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Διοικητή Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

15/9/21

Κύριε Διοικητά

Γνωρίζετε ότι αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μου 31/12/20 υπέβαλα αίτηση για άμισθη εθελοντική προσφορά στον Ευαγγελισμό, βάσει υπάρχουσας νομοθεσίας, λόγω πανδημίας.

Ήταν αδιανόητα γα μένα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, να εγκαταλείψω το πόστο μου, που για 35 χρόνια υπηρέτησα. Και στη νέα φάση το ίδιο πρέπει.

Η θετική απάντηση ήρθε από σας τρεις μήνες αργότερα και προέβλεπε την εθελοντική προσφορά έως 30/6/21.

Λίγο πριν λήξει (30/12/21) η έγκρισή σας γι΄αυτήν την προσφορά, υπέβαλα νέα αίτηση για συνέχιση και για το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι, παρά την προσωρινή ύφεση, διαφαινόταν σοβαρή επιδείνωση της πανδημίας, που δυστυχώς ζούμε στις μέρες μας, με τραγικά αποτελέσματα.

Δύο μήνες αργότερα (31/8/21) μου κοινοποιείτε αρνητική απάντηση για την άμισθη εθελοντική προσφορά στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Ευαγγελισμού, με το αιτιολογικό ότι: “εν όψει ομαλοποίησης των συνθηκών και του ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19, οι Μονάδες Υγείας δεν εμφανίζουν μη ελεγχόμενες αυξητικές τάσεις περιστατικών, για τα οποία καθίσταται αναγκαία η περαιτέρω παράταση απασχόλησης πλειόνων ειδικοτήτων προσωπικού το οποίο επιθυμεί να συμβάλλει εθελοντικά”.

Επιτρέψτε μου να επισημάνω τα εξής:

  1. Με πρόσφατη τροπολογία στη Βουλή παρατείνεται η ΕΜΜΙΣΘΗ υπηρεσία ιδιωτών ιατρών έως 31/12/21. Δεν γίνεται αποδεκτή η ΑΜΙΣΘΗ υπηρεσία;
  2. Είναι πανθομολογούμενο κι δεν αμφισβητείται από κανέναν επιστημονικό και πολιτειακό παράγοντα, ότι δεν διαφαίνεται ομαλοποίηση συνθηκών πανδημίας. Αντίθετα βαίνουμε ολοταχώς προς επιδείνωση.
  3. Σας έχω ενημερώσει από ότι από την Β΄Καρδιολογική έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης, 5 (πέντε!) ειδικευμένοι καρδιολόγοι, χωρίς να έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής καμμιά πρόσληψη, για να καλυφθούν έστω εν μέρει τα κενά.
  4. Δεν έκανα χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για ΕΜΜΙΣΘΗ παράταση υπηρεσίας για ένα έτος πέραν του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης για να προσληφθούν στο ΕΣΥ νέοι γιατροί. Είναι αντιφατικό να δίνει ο νόμος δυνατότητα για έμμισθη παράταση υπηρεσίας και να μην δέχεται η υπηρεσία την άμισθη εθελοντική προσφορά ενός πρόσφατα συνταξιοδοτημένου Ιατρού.

Μετά από 44 χρόνια ενεργού υπηρεσίας ως ιατρού, εκ των οποίων τα 35 στον Ευαγγελισμό, νομίζω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, να συμβάλλω στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας.

Ευχαριστώ πολύ

Ηλίας Π. Σιώρας

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων