Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Εκκλησία πήρε αυτό που ήθελε και δηλώνει αλληλέγγυα στην κυβέρνηση

Ενέδωσε στις πιέσεις των ιεραρχών η κυβέρνηση και αποδέχτηκε στα αιτήματά τους για την περίοδο των γιορτών, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους και τα καταστήματα και η εστίαση είναι κλειστά λόγω της αναποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας.

Ενώ αρχικά η κυβέρνηση μιλούσε για εννέα άτομα σε ναούς κάθε ενορίας και έως 25 άτομα σε μητροπολιτικούς ναούς και αυτό μόνο για ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, τελικά υποχώρησε πλήρως στις αξιώσεις της Εκκλησίας και έτσι σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα για το διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου.

Το ΦΕΚ προβλέπει συγκεκριμένα ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών όχι μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων αλλά και την Πρωτοχρονιά και μάλιστα με 25 άτομα σε ναούς ή 50 σε μητροπολιτικούς ναούς. Για τα Φώτα πάντως δεν θα επιτραπεί ο αγιασμός των υδάτων, παρά μόνο εντός των ναών.

Από τη μεριά της η Ιερά Σύνοδος δηλώνει αλληλέγγυα προς την ελληνική κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές.

Βέβαια, έκπληξη προκαλεί η αντιφατική τοποθέτηση των επιστημόνων οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν κάθετα αντίθετοι σε λύσεις όπως αυτές που ενέκριναν κατ΄ατη χτεσινή τους συνεδρίαση.

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.