Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η εκταφή της σορού του Νταλί έδωσε την απάντηση

Η 62χρονη Pilar Abel από την Καταλονία, η οποία ήθελε να αναγνωριστεί ως κόρη του σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dali, δεν είναι απόγονός του, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος Νταλί, ενάμιση μήνα μετά την εκταφή της σορού του καλλιτέχνη.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού και να γίνουν εξετάσεις DNA.

Η εξέταση έδειξε ότι «η Pilar Abel δεν είναι κόρη του Dali (…) δεν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Η Abel, που εργάζεται ως χαρτορίχτρα στη Χιρόνα της Καταλονίας, προσπαθούσε επί χρόνια να αποδείξει ότι ο ζωγράφος ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Πρόσφατα, δικαστήριο της Μαδρίτης ενέκρινε το αίτημά της για εκταφή της σορού του.

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 24 Ιανουαρίου 1989, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ. Χρησιμοποίησε το στοιχείο της πρόκλησης και του σκανδάλου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, τόσο δημόσια, όσο και μέσα από τα έργα του.

Είχε δηλώσει ότι δεν έχει πολιτική θέση. Ήταν αναρχικός, αλλά και μοναρχικός – και τα δύο, όμως, σε μεταφυσικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό. Τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του έχει αναλάβει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί για να διαλευκανθεί υπόθεση πατρότητας

Πηγή: naftemporiki.gr