Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg

Στην λίστα των 53 χειρότερων χωρών για να ζει κανείς εν καιρώ πανδημίας κατατάσσει την Ελλάδα το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

Η χώρα μας κατέχει την 50η θέση στην εν λόγω λίστα, έχοντας όμως το χειρότερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%) και το χειρότερο lockdown απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Η λίστα Covid Resilience του Bloomberg, που ανανεώνεται κάθε μήνα, δείχνει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του Covid-19.

Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν, Αυστραλία και Νορβηγία είναι η τετράδα των χωρών που θεωρούνται καλύτερες να ζεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η αξιολόγηση της λίστας Covid Resilience χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: Στην πρώτη υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.

covid status 1

Στην δεύτερη υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

covid status 2

Την σχετική λίστα με όλες τις πληροφορίες μπορείτε να την δείτε εδώ.