Στην λίστα των 53 χειρότερων χωρών για να ζει κανείς εν καιρώ πανδημίας κατατάσσει την Ελλάδα το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.
Η χώρα μας κατέχει την 50η θέση στην εν λόγω λίστα, έχοντας όμως το χειρότερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%) και το χειρότερο lockdown απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες.
Η λίστα Covid Resilience του Bloomberg, που ανανεώνεται κάθε μήνα, δείχνει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του Covid-19.
Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν, Αυστραλία και Νορβηγία είναι η τετράδα των χωρών που θεωρούνται καλύτερες να ζεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η αξιολόγηση της λίστας Covid Resilience χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: Στην πρώτη υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.
Στην δεύτερη υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.
Την σχετική λίστα με όλες τις πληροφορίες μπορείτε να την δείτε εδώ.