Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ελλάδα στη δίνη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης: Στο Κίεβο η Κ. Σακελλαροπούλου για παράδοση όπλων και πυρομαχικών

Με τον πλέ­ον επί­ση­μο τρό­πο σημα­το­δο­τεί­ται η επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, καθώς η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου βρί­σκε­ται στο Κίε­βο συνο­δευό­με­νη από τον υπουρ­γό Άμυ­νας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η επί­σκε­ψη συν­δέ­ε­ται με την άφι­ξη των ελλη­νι­κών BMP‑1 στο ουκρα­νι­κό μέτω­πο. Πρό­κει­ται για Τεθω­ρα­κι­σμέ­να Οχή­μα­τα Μετα­φο­ράς Προ­σω­πι­κού (ΤΟΜΠ) που απο­σύρ­θη­καν από νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου (την απο­στρα­τι­κο­ποί­η­ση των οποί­ων ζητά η Άγκυ­ρα) και στάλ­θη­καν στην κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι, προ­κει­μέ­νου να τα παρα­τά­ξει ενά­ντια στις ρωσι­κές Ένο­πλες Δυνάμεις.

Η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας θα έχει συνο­μι­λί­ες με τον πρό­ε­δρο της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, καθώς η κυβέρ­νη­ση ανα­δει­κνύ­ει τον ρόλο μπρο­στά­ρη στην υλο­ποί­η­ση των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δια­σμών που έχει ανα­λά­βει, φέρο­ντας τερά­στιες ευθύ­νες καθώς οι κίν­δυ­νοι από το βάθε­μα της εμπλο­κής ολο­έ­να και αυξάνονται.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο