Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία…

Με μια ανακοίνωση που ντροπιάζει το λαό και είναι ενάντια στα επανειλημμένως δηλωμένα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εξωτερικών εμμέσως στηρίζει την βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία με το κατασκευασμένο άλλοθι της χρήσης χημικών όπλων.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που διά του πρωθυπουργού της στην επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο ξέπλυνε τις προηγούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κατά την πρόσφατη δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας, η υποστήριξη της Ελλάδας είναι καθοριστική στην επίτευξη των στόχων τους στην ευρύτερη περιοχή. Και πώς να μην είναι αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και ορμητήριο θανάτου.

Αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικξού υπουργείου Εξωτερικών:

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς.

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.