Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να αναζητά ποινικές ευθύνες στον νεκρό Ζακ Κωστόπουλο!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για το θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την ποινική ευθύνη του νεκρού! Κι αυτό όταν έχει διαπιστωθεί από την αρχή της ανάκρισης ότι δεν έκανε κανένα αδίκημα, όπως δήλωσε ξανά η συνήγορος του Ζακ Κωστόπουλου, Αννυ Παπαρούσου:

«Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την ποινική ευθύνη του νεκρού, ενώ έχει ήδη διαπιστωθεί από την αρχή της ανάκρισης ότι δεν έκανε κανένα αδίκημα, συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί το αδίκημα που τυχόν έκανε ο νεκρός, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές που έχουμε, διότι και η ποινική δίωξη παύει με το θάνατο του ανθρώπου, αλλά και επίσης από την αρχή της ανάκρισης έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχει τελέσει κανένα αδίκημα».

Σχετικά δε με την πορεία της δικογραφίας σημείωνε ότι δεν κινείται με τους συνήθεις ρυθμούς και δεν συμβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη διασφάλιση των πιθανών στοιχείων.

Ο αδερφός του Ζακ, Ν. Κωστόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Κωστόπουλου:

“Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους.

Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία.

Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία”.