Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΟ του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ

Η ΕΟ του ΚΚΕ με ερώ­τη­σή του ευρω­βου­λευ­τή του Κόμ­μα­τος Κώστα Παπα­δά­κη προς την Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή καταγ­γέλ­λει “την Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου με την οποία η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ παρεμ­βαί­νει στη λει­τουρ­γία του ΚΕΘΕΑ”.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση στην ερώ­τη­ση του Κώστα Παπα­δά­κη ανα­φέ­ρε­ται συγκεκριμένα:

“Δημο­σιεύ­τη­κε στις 30/09/2019 στο Φύλ­λο Εφη­με­ρί­δας της Κυβέρ­νη­σης η απα­ρά­δε­κτη Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου (ΠΝΠ) με την οποία η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ παρεμ­βαί­νει στη λει­τουρ­γία του ΚΕΘΕΑ, ορί­ζο­ντας ότι με από­φα­ση του Υπουρ­γού Υγεί­ας θα διο­ρί­ζε­ται το ΔΣ του και θα καθο­ρί­ζο­νται οι λει­τουρ­γί­ες του.

Πρό­κει­ται για προ­κλη­τι­κή ενέρ­γεια που επι­χει­ρεί να αλλά­ξει το χαρα­κτή­ρα του ΚΕΘΕΑ που επί σει­ρά ετών με τα προ­γράμ­μα­τά του έχει συμ­βά­λει στο να ξεφύ­γουν από την κόλα­ση των ναρ­κω­τι­κών και να εντα­χτούν στην κοι­νω­νι­κή ζωή και δρά­ση χιλιά­δες νέοι. Η ωμή αυτή παρέμ­βα­ση της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ γίνε­ται στην κατεύ­θυν­ση της πιστής εφαρ­μο­γής της πολι­τι­κής της ΕΕ για τα ναρ­κω­τι­κά που υπο­βαθ­μί­ζει τα «στε­γνά» θερα­πευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα στρώ­νο­ντας το δρό­μο για τον από­λυ­το συμ­βι­βα­σμό με το κοι­νω­νι­κό φαι­νό­με­νο της τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­σης και που προ­ω­θεί τη νομι­μο­ποί­η­ση της πώλη­σης, της χρή­σης και της καλ­λιέρ­γειας κάν­να­βης, όπως με το απα­ρά­δε­κτο σχε­τι­κό ψήφι­σμα της 13/02/2019 του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου. Έρχε­ται να προ­στε­θεί στο «Στρα­τη­γι­κό Σχε­δια­σμό» της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, που θέτο­ντας ως προ­τε­ραιό­τη­τα την προ­ώ­θη­ση συνερ­γα­σιών όλων των εμπλε­κό­με­νων φορέ­ων, ουσια­στι­κά δρο­μο­λό­γη­σε το ΚΕΘΕΑ από αυτό­νο­μος Οργα­νι­σμός να μετα­τρα­πεί σε υπο­στη­ρι­κτι­κή δομή των προ­γραμ­μά­των «υπο­κα­τά­στα­σης» του ΟΚΑΝΑ.

Πώς τοπο­θε­τεί­ται η Επιτροπή:

-στην προ­κλη­τι­κή αυτή από­φα­ση παρέμ­βα­σης στο ΚΕΘΕΑ;

-στην ανά­γκη δια­φύ­λα­ξης του χαρα­κτή­ρα του και στην ανά­γκη να ενι­σχυ­θεί η δρά­ση του με νέες μονά­δες, με επαρ­κές μόνι­μο προ­σω­πι­κό, με πλή­ρη και επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον Κρα­τι­κό Προϋπολογισμό;”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο