Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΕΡΤ θέλει να «κόψει» την κιβωτό του νεοελληνικού Πολιτισμού, το «Μονόγραμμα»

Ορατός ο κίνδυνος να «κοπεί» το Μονόγραμμα, το οποίο έχει αποκληθεί από τον Τύπο ως το «εθνικό αρχείο». Σύμφωνα επιβεβαιωμένες πληροφορίες που ήρθαν το φως της δημοσιότητας, στέλεχος της ΕΡΤ ενημέρωσε τον σκηνοθέτη Γιώργο Σγουράκη ότι ο κύκλος της εκπομπής που θα προβληθεί τώρα (από 5 Απρίλη μέχρι και Αύγουστο) θα είναι ο τελευταίος. Η εκπομπή δε θα ενταχθεί στον νέο πρόγραμμα.

Το «Μονόγραμμα», έργο της Ηρώς και του Γιώργου Σγουράκη, μετρά 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δημόσια τηλεόραση και έχει καταγράψει – απαθανατίσει με μοναδικό τρόπο πρόσωπα που σηματοδότησαν με το έργο τους την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του τόπου μας.

Το 2012 η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τους παραγωγούς εκπομπών και κινηματογραφιστές Γεώργιο και Ηρώ Σγουράκη για το σύνολο του έργου τους που αφορά στη δημιουργία εκπομπών πνευματικού, ιστορικού-καλλιτεχνικού περιεχομένου, με τα οποία προάγεται η ελληνική ποιοτική τηλεόραση.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ επιχειρεί τη διακοπή της εκπομπής. Ανάλογες προσπάθειες είχαν σημειωθεί άλλες δυο – τρεις φορές στο παρελθόν, ωστόσο ήταν η μεγάλη αγάπη κι εκτίμηση του κοινού για την εκπομπή που δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ειρηναίος Μαράκης: «Όλα είναι όπλα»