Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΕΣΗΕΑ χέρι χέρι με Παναγόπουλους και Πορτοσάλτε

Την ΕΣΗΕΑ, που στάθηκε σύμμαχος της ΓΣΕΕ στο συνέδριο παρωδία, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Το είπαμε και το ξανάπαμε τις τελευταίες ημέρες. Η ΕΣΗΕΑ είναι είναι για τους Πορτοσάλτε και για ανώδυνους θεατρινισμούς

(Το νιώσαμε στο Ατέχνως, τσιμουδιά από το ΔΣ για τη λογοκρισία μας από το twitter όταν και βρεθήκαμε τελείως μόνοι, χωρίς καμία συμπαράσταση).

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ:

Η «ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με μια άθλια μεθόδευση δεν επέτρεψε την πραγματική δημοσιογραφική κάλυψη του “συνεδρίου” που πραγματοποίησε στο Καβούρι προκειμένου να κρύψουν από τους εργαζόμενους τις πομπές τους με την οργάνωση συνεδριακών διαδικασιών παρωδία (…)

Βέβαια, ο Παναγόπουλος είχε συμμάχους του τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στους δημοσιογράφους, την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ.

Παρά το γεγονός ότι:

–Έγκαιρα είχε ειδοποιηθεί για την επιχείρηση αποκλεισμού δημοσιογράφων.

–Επανειλημμένα το πρωί της Τρίτης, 25 Φλεβάρη, ενημερώθηκε τηλεφωνικά και με ενημερωτικά σημειώματα, αλλά και δια ζώσης στη συνεδρίαση του ΔΣ και για τα αστυνομικά μέτρα, και για τον αποκλεισμό ακόμα και των διαπιστευμένων από την ουσιαστική κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου.

–Ενημερώθηκε και για δεύτερο αποκλεισμό διαπιστευμένων δημοσιογράφων, εντούτοις αρνήθηκε επίμονα και κατηγορηματικά να κάνει το στοιχειώδες: Να παρέμβει η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ως σωματείο εργαζομένων δημοσιογράφων στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου από όλους τους δημοσιογράφους που είχαν πάει στο Καβούρι, και οι οποίοι εμποδίζονταν να εργαστούν ουσιαστικά με βάση αυτό που επιβάλλει η ευθύνη τους για την ενημέρωση. Και ύστερα μιλούν για ανεμπόδιστη ενημέρωση και δημοκρατία. Και τα δύο είχαν ουσιαστικά καταλυθεί, και για τα δύο η εργοδοτική – κυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε.

Έτσι η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ επιδόθηκε με μεγάλο ζήλο στο να συναινέσει και να καλύψει -στην καλύτερη περίπτωση- την “διευθέτηση” που είχε κάνει για τα ΜΜΕ η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, κόπτεται δήθεν για την “πολυφωνία” και τον “πλουραλισμό στην ενημέρωση”».