Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Η Ευθαλία του Γαλατά» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Από τις 6 έως τις 10 Ιούνη «Η Ευθαλία του Γαλατά»ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ και την Ευθαλία ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού, που έχει κάνει και τη θεατρική διασκευή. Μαζί της στη σκηνή, στην αφήγηση, στη μουσική και το τραγούδι, οι Ελένη Καρβέλη και Ελεάννα Φινοκαλιώτη.

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα», του βραβευμένου συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη. Πρόκειται για πραγματική καταγραφή γεγονότων και αποτελεί ένα θαυμάσιο δείγμα μυθιστορηματικής βιογραφίας.

Η Ευθαλία είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει, μέσα στην προσφυγιά, τη γενοκτονία, με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μια περιπέτεια, μια ζωή που καθρεφτίζει την ταραγμένη εποχή του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Η Ευθαλία της Πόλης ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και καταλήγει να αφηγείται το χτες, ενώνοντας κομμάτια της ζωής της. Οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 6 Ιούνη στις 20.00, Πέμπτη 7, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιούνη στις 21.00, Κυριακή 10 Ιούνη στις 20.00.