Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ζωή σου ολόκληρη σύντροφε Φαρσακίδη μένει χαραγμένη στους αγώνες μας

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

🎈  «Σύντροφε, σήμερα σε αποχαιρετούμε. Το έργο σου όμως, η ζωή σου ολόκληρη, μένουν χαραγμένα στο μυαλό, στην καρδιά και στους αγώνες μας», σημειώνει στον αποχαιρετισμό της η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της οποίας ο Γ. Φαρσακίδης ήταν μέλος.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Όσοι σύντροφοί του είχαμε τη χαρά να ζήσουμε από κοντά τον υπέροχο αυτόν κομμουνιστή καλλιτέχνη, διδαχτήκαμε από τη συνταρακτική και ζηλευτή ζωή του, την ανθρωπιά, την αυτοθυσία, τη λιτότητα, τη ζωντάνια του, απολαύσαμε το πνεύμα και το πηγαίο χιούμορ του.

Υπήρξε πραγματικό στήριγμα στη δράση της Οργάνωσής μας, ιδιαίτερα τα κρίσιμα χρόνια του 1990 – 1991 μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τη διάσπαση του Κόμματος.
Παρά την ηλικία και την κλονισμένη του υγεία, τον θυμόμαστε στα 90 του να συμμετέχει σε συνεδριάσεις της ΚΟΒ, σε κινητοποιήσεις και κομματικές εκδηλώσεις.

Ακόμα και μετά από εγκεφαλικό, το 2015, στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε εικαστική έκθεση που του είχε αφιερωθεί στο Στέκι Πολιτισμού, ο Γιώργος Φαρσακίδης έκανε ο ίδιος τις ξεναγήσεις, αγωνιώντας όχι μόνο να δείξει στους νέους επισκέπτες μέσα από τα έργα την αστική βία και βαρβαρότητα στους τόπους εξορίας, αλλά προπαντός να διαπαιδαγωγήσει με την ηρωική στάση των κομμουνιστών απέναντί της».