Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Ιταλία στην πρώτη γραμμή επίθεσης: Το 1ο drone του NATO στη βάση της Sigonella

Προσγειώθηκε στη βάση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στη Sigonella στη Σικελία, μετά από μια 22ωρη πτήση από την αεροπορική βάση Palmdale στην Καλιφόρνια, το πρώτο αεροσκάφος του συστήματος Alliance Ground Surveillance του ΝΑΤΟ, μια βελτιωμένη έκδοση του αμερικανικού Global Hawk drone (Global Hawk) .

Από τη Sigonella, την κύρια επιχειρησιακή βάση, αυτό και τέσσερα άλλα αεροπλάνα του ίδιου τύπου με τηλε_έλεγχο, υποστηριζόμενα από διάφορους κινητούς επίγειους σταθμούς, θα παρακολουθήσουν, δηλαδή να κατασκοπεύσουν τεράστιες χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές από τη Μεσόγειο στην Αφρική, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Θάλασσα Μαύρο.

Τα αεροσκάφη του NATO που (τηλε)καθοδηγούνται από τη Sigonella, είναι ικανά να πετάξουν για 16.000 χλμ (ΣΣ |> ~1/2 του γύρου της γης), σε υψόμετρο 18.000 μ., μεταφέροντας συνεχώς τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στη βάση. Αυτά, αφού αναλυθούν από τους χειριστές περισσότερων από 20 σταθμών, θα καταχωρηθούν σε κρυπτογραφημένο δίκτυο με επικεφαλής τον «Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή» στην Ευρώπη, που είναι πάντα αμερικανός στρατηγός διορισμένος απ’ ευθείας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το σύστημα AGS, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, θα ενταχθεί στο Κέντρο Στρατηγικής Διεύθυνσης του Νότου: το κέντρο πληροφοριών, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ της Νάπολης υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ έχει καθήκον συλλέγει και να αναλύει λειτουργικές πληροφορίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ιδίως στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η κύρια βάση για την εκτόξευση αυτών των επιχειρήσεων, που εκτελούνται κυρίως εν κρυπτώ με  drones και ειδικές δυνάμεις, είναι αυτή της Sigonella, όπου τα αμερικανικά αεροσκάφη Reaper εξοπλισμένα με πυραύλους και βλήματα που ελέγχονται μέσω laser και δορυφόρων.

Τα drones επίθεσης και οι ειδικές δυνάμεις, ενώ βρίσκονται σε δράση, συνδέονται μέσω του σταθμού Muos Niscemi (Caltanissetta) με το στρατιωτικό σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών υπερυψηλής συχνότητας που επιτρέπει στο Πεντάγωνο να ελέγχει και να συντονίζει μέσω ενός δικτύου εντολών και επικοινωνιών, drones αεροπλάνων, υποβρυχίων πολεμικών πλοίων, στρατιωτικών οχημάτων και μονάδων πεζικού, οπουδήποτε στον κόσμο.

Στην ίδια εικόνα επιχειρούν τουλάχιστον δεκαπέντε (15) Predator e Reaper της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας που τηλεκαθοδηγούνται από τη βάση της Amendola στην Puglia (Απουλία). Οι  «ιταλικοί» Reaper έχουν τη δυνατότητα οπλισμού με βλήματα -πυραύλους και βόμβες οδηγούμενα μέσω laser για αποστολές επίθεσης.

Το σύστημα AGS, το οποίο ενισχύει τον ρόλο της Ιταλίας στον «πόλεμο των drones», πραγματοποιείται με «σημαντικές συνεισφορές» από 15 (τουλάχιστον) συμμάχους: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία,  Λιθουανία, Σλοβακία, Σλοβενία κά με στήριξη του όλου συστήματος από την (αμερικάνικη) Northrop Grumman και την ιταλική Leonardo με δύο μεταφερόμενους επίγειους σταθμούς.

Η ιταλική «συνεισφορά» στο σύστημα AGS συνίσταται, εκτός από την παροχή της κύριας επιχειρησιακής βάσης, στην κατανομή του κόστους αρχικά με πάνω από 210.000.000€. Άλλα 240 εκατομμύρια δαπανήθηκαν για την αγορά αεροσκαφών Predator και Reaper.

Συμπεριλαμβανομένων των άλλων που έχουν ήδη αγοραστεί και εκείνων που αναμένεται να αγοραστούν, οι ιταλικές δαπάνες για στρατιωτικά αεροσκάφη ανέρχονται σε ~1.500.000.000€ (περίπου ενάμιση δις ευρώ), επιπλέον των λειτουργικών εξόδων. Όλα πληρωμένο με χρήματα του λαού, στο πλαίσιο των στρατιωτικών δαπανών που θα ξεπεράσου το σημερινό 70.000.000€ / ημέρα φτάνοντας τα 87 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Οι αυξανόμενες ιταλικές επενδύσεις σε στρατιωτικά αεροσκάφη και drones έχουν να κάνουν με ευρύτερες συνέπειες που υπερβαίνουν τις οικονομικές. Η χρήση τους για μυστικές επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ αφαιρεί από το κοινοβούλιο οποιαδήποτε δυνατότητα λήψης αποφάσεων σχετικά με τη στρατιωτική πολιτική και κατά συνέπεια την εξωτερική πολιτική.

Drone Libia

Η πρόσφατη κατάρριψη ενός ιταλικού Reaper (που κοστίζει 20 εκατομμύρια ευρώ), ενώ πετούσε πάνω από τη Λιβύη, επιβεβαιώνει ότι η Ιταλία συμμετέχει σε μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά παράβαση του άρθρου 11 του Συντάγματός μας.

Επιτροπή προώθησης της καμπάνιας #NO WAR # Ιταλία 27 Νοεμβρίου 2019 –

NATO EXIT

✔️  πηγή |> il manifesto (26 Νοεμβρίου 2019)
✔️  περισσότερα και άλλες ειδήσεις στην ιστοσελίδα