Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η κακομαθημένη …πληθυντική Αριστερά!

Γράφει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ή πως η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε κακομαθημένους τους Νεοϊωνιώτες, προσφωνώντας τους μάλιστα ως …νεοσμυρνιώτες!!

Ανέκαθεν η πρακτική των πολιτικάντηδων υποτιμούσε τη νοημοσύνη του κόσμου με ψεύδη, φρούδες υποσχέσεις -ή παραλείψεις- ενίοτε με χοντροκομμένες εκφράσεις αλλά και αμίμητα φραστικά ατοπήματα.

Ετούτοι εδώ όμως οι φερέλπιδες της «για πρώτης φορά Αριστεράς» βάλθηκαν να αναδειχτούν σε πρωταθλητές της φαιδρότητας. Ένα τέτοιο μετάλλιο διεκδικεί και η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία παραβρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης της κατασκευής του Υπόγειου Σταθμού Στάθμευσης Αυτοκινήτων και ανάπλασης του Οικοδομικού Τετραγώνου 150 στη Νέα Ιωνία, το απόγευμα της 8ης Αυγούστου 2019 με παρόντες τον, επίσης, απερχόμενο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση και τη διάδοχό του στη Δημοτική Αρχή Δέσποινα Θωμαϊδη. Στην τελετή χοροστάτησε ο πανταχού παρών σε αναλόγου είδους δραστηριότητες Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ.

nea ionia5

Η πρόσκληση του δήμου για τα εγκαίνια έβγαλε ήδη τους …κακομαθημένους Ιωνιώτες (νοερή βέβαια) βόλτα, αφού στο οικόπεδο είναι μόνο μπάζα

 

Αυτή λοιπόν η «Αγία Τετράς» πρόσθεσε έναν ακόμα θεμέλιο λίθο για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δήμων στην Αττική, την οποία στήριξε απλόχερα η Ρ. Δούρου, όπως καυχήθηκε κιόλας στη Νέα Ιωνία λέγοντας: «Σήμερα μου δίνετε την ευκαιρία να περαιώσω τη θητεία μου με έργα και όχι λόγια». Διότι το, υπό κατασκευή υπόγειο γκαράζ στη Νέα Ιωνία, σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη στάθμευση, θα αποτελέσουν ένα μέσο έμμεσης φορολογίας για τους δημότες, καθώς οι δήμοι πρέπει να αντισταθμίσουν με ίδια έσοδα τη μείωση της χρηματοδότησης από την κεντρική κυβέρνηση προς την τοπική διοίκηση που πλέον ξεπερνάει το 60%.

nea ionia2Αυτό όμως είναι αλλουνού «παπά ευαγγέλιο». Πέρα απ’ τα αυτοπαινέματα η Ρένα Δούρου, είπε στα εγκαίνια του γκαράζ και τα εξής: «Είμαστε λίγο κακομαθημένοι πολίτες και αιρετοί ακόμη περισσότερο και θεωρούμε ότι η πολιτική βούληση είναι αρκετή. Δεν πατάμε απλά ένα κουμπί, δεν έχουμε απλά μια πολιτική επιθυμία, χρειάζεται να επιμένουμε. Και εσείς ως νεοσμυρνιώτες  με αυτές τις βαθιές ιστορικές ρίζες, μου αυξήσατε την επιμονή, αν δεν την είχα ήδη, χάρη στο αρβανίτικο πείσμα. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό» ( 9.8.2019 ΕΔΩ).

Η ασέβεια της Ρένας Δούρου ότι είναι κακομαθημένοι οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας απογειώνεται με την προσφώνηση των νεοϊωνιωτών ως νεοσμυρνιωτών! Ίσως η μετεκλογική τρικυμία εν κρανίω της κ. Δούρου να προκαλεί τέτοια μπερδέματα, αλλά δεν μπορεί να θεωρεί τον κόσμο κρετίνο, αποκαλώντας τον κατάμουτρα κακομαθημένο –εκτός αν, πέρα απ’ τον εαυτό της, θεωρεί κακομαθημένους εκείνους τους κοντά 70 νοματαίους, που, ως οιονεί τελετάρχες και …παρόντες, παραβρέθηκαν και στην εκδήλωση για το γκαράζ στη Νέα Ιωνία.

nea ionia1

Μπερδεύτηκαν και οι ΑΕΚτζήδες!

Εκτός απ’ τη Ρένα Δούρου, υπήρξαν και άλλοι που μπερδεύτηκαν με τα εγκαίνια του γκαράζ στη Νέα Ιωνία.

Υπό τον τίτλο: «Ξεκίνησαν και επίσημα τα συνοδά έργα του γηπέδου της ΑΕΚ» έγινε η παρακάτω ανάρτηση: «Οι εργασίες για την “Αγιά Σοφιά” συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, σύντομα ξεκινά η υπογειοποίηση ενώ, ξεκίνησαν και τα συνοδά έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Στη Νέα Ιωνία, άρχισαν και επίσημα οι εργασίες για το υπόγειο πάρκινγκ στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, στο κέντρο της πόλης». (ΕΔΩ).

Το παραπάνω site μπέρδεψε το ΟΤ 150 – που βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Ν. Ιωνία-  με το ΟΤ 445- που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηρακλείου απέναντι απ’ το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό!

nea ionia11

nea ionia3Λίγους μήνες πριν τις τοπικές εκλογές το ΟΤ 445 αποχαρακτηρίστηκε από κοινόχρηστος χώρος πρασίνου με πρωτοβουλία της –υπό τον ΣΥΡΙΖΑ στηριζόμενης-  απερχόμενης δημοτικής Αρχής του Ηρακλή Γκότση και τις ψήφους της διάδοχης παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» (Δέσποινα Θωμαϊδου) καθώς και της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» (Παναγιώτης Μανούρης). Το ΟΤ 445, ένας απ’ τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στη Νέα Ιωνία, είναι Ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς και μετά τον αποχαρακτηρισμό του παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη για 99 χρόνια!! Εκεί η αγία …επιχειρηματικότητα θα οικοδομήσει, με τη συνδρομή των εφοπλιστών, το Ιωνικό Κέντρο, το οποίο θα αποτελέσει και το «συνοδό έργο» για το γήπεδο της «Αγιάς Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τόσο η «Αγιά Σοφιά» όσο και το «Ιωνικό Κέντρο» είχαν την αμέριστη συνδρομή της Ρ. Δούρου.

Η ευστροφία της διόρθωσης

Τα φραστικά ατοπήματα δεν τα απέφυγαν ούτε δεινοί ρήτορες των πολιτικών μπαλκονιών. Είχαν όμως και την ευστροφία της άμεσης διόρθωσης και έμειναν στην ιστορία.

Δεν ξεχνιέται ο Γεώργιος Παπανδρέου –όχι ο ΓΑΠ, αλλά ο αποκαλούμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας»- όταν ευρισκόμενος στη Λάρισα άρχισε την ομιλία του αφηρημένα λέγοντας, «Λαέ των Τρικάλων…, Λαέ των Τρικάλων…»! Κι όταν έντρομος κάποιος τού ψιθύρισε από πίσω, «Κύριε Πρόεδρε στη Λάρισα είμαστε…», αυτός απτόητος συνέχισε: «Λαέ των Τρικάλων…, ο Λαός της Λαρίσης, σήμερα με τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή του δίνει την απάντησή μας σε όλη την Ελλάδα…».

Το αξιακό φορτίο, που απέκτησε μεταπολεμικά η αγωνιστική Αριστερά,  δέχτηκε –και μαζί μ’ αυτή ολόκληρη η χώρα- το καίριο πλήγμα της «για πρώτης φοράς κυβερνώσας Αριστεράς». Φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και η… κακομαθημένη -και γιατί όχι χοντοκομμένη- Αριστερά στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως προοιωνίζεται ο στόχος για «μια νέα, πληθυντική, ανοιχτή Αριστερά», ως, δήθεν, απάντηση στις «ταξικές πολιτικές της ΝΔ», όπως οραματίζονται πολλοί στην Κουμουνδρούρου, μεταξύ των οποίων και η Ρένα Δούρου.

(Οι φωτογραφίες από το ionianet)