Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κατάπτυστη κατάληξη της θλιβερής «αριστερής» δημοτικής αρχής στη Νέα Ιωνία!

Γρά­φει ο ΝΕΟ-Ιωνιώ­της //

Στήνει απολύσεις εργαζομένων μετά και την ηχηρή αποδοκιμασία των Νεοϊωνιτών που έστειλαν στη τρίτη θέση τον τέως δήμαρχο Ηρακλή Γκότση!

Με το στίγ­μα μιας κατά­πτυ­στης «φωτο­γρα­φι­κής» — και συνά­μα εκδι­κη­τι­κής για τους εργα­ζό­με­νους που αγω­νί­ζο­νται- από­φα­σης παρέ­δω­σε την οχτά­χρο­νη θητεία της η απελ­θού­σα υπό την Ηρα­κλή Γκό­τση Δημο­τι­κή αρχή της Νέας Ιωνίας. 

Απ’ το 2010 στην Τοπι­κή Διοί­κη­ση της Νέας Ιωνί­ας ήταν η παρά­τα­ξη «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» με επι­κε­φα­λής τον Ηρα­κλή Γκό­τση. Ανα­λυ­τι­κή, και συγ­χρό­νως προ­φη­τι­κή για την κατά­λη­ξη της «Ενό­τη­τας» για την …τρόϊ­κα στη Νέα Ιωνία, ήταν η ανάρ­τη­ση του ΝΕΟ-Ιωνιώ­τη «Αρι­στε­ρο­σκορ­πί­σμα­τα τα ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα της δημο­τι­κής αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» 

nea ionoa gkotsis

Η απελ­θού­σα δημο­τι­κή αρχή υπό τον Ηρα­κλή Γκό­τση στη Νέα Ιωνία, έχει στο ενερ­γη­τι­κό της τη μονα­δι­κή, ίσως, πρω­το­τυ­πία στα δημο­τι­κά πράγ­μα­τα της χώρας: Όλες οι δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις έκα­ναν προ­ε­τοι­μα­σί­ες για την ορκω­μο­σία των δημο­τι­κών συμ­βού­λων τους στην περί­πτω­ση που θα ήταν οι νικη­τές των δημο­τι­κών εκλο­γών στις 26 Μάη 2019. Ο Ηρα­κλής Γκό­τσης, λίγους μήνες πριν τις δημο­τι­κές εκλο­γές, όρκι­ζε επι­λα­χό­ντες καθώς οι σύμ­βου­λοι της παρά­τα­ξής τους τον εγκα­τέ­λει­παν ο ένας μετά τον άλλο. Ήδη η «Ενό­τη­τά» του είχε χάσει –λόγω ανε­ξαρ­το­ποι­ή­σε­ων- την πλειο­ψη­φία στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο απ’ το Μάρ­τη του 2018. Έτσι στις εκλο­γές της 26ης Μαΐ­ου 2019 ήρθε η μοι­ραία κατά­λη­ξη. Η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» ήρθε τρί­τη με ποσο­στό 20,67%. Πρώ­τη με 35,65% ήρθε η παρά­τα­ξη «Δημιουρ­γία Αλλη­λεγ­γύη» υπό τον Πανα­γιώ­τη Μανού­ρη, εκλε­κτό του ΠΑΣΟΚ και της Τοπι­κής Οργά­νω­σης της ΝΔ στη Νέα Ιωνία. Δεύ­τε­ρη με 21,30% ήρθε η παρά­τα­ξη «Δύνα­μη Προ­ο­πτι­κής» υπό την Δέσποι­να Θωμα­ΐ­δου, παλιά ΠΑΣΟ­Κα της επο­χής του, επί­σης γνή­σιου ΠΑΣΟ­Κου, πρώ­ην Δημάρ­χου της Νέας Ιωνί­ας Γιάν­νη Χαρα­λά­μπους. nea ionoa gkotsis1Στις επα­να­λη­πτι­κές εκλο­γές της 2ας Ιου­νί­ου 2019 ο Ηρα­κλής Γκό­τσης πρι­μο­δό­τη­σε φανε­ρά τη Δέσποι­να Θωμα­ΐ­δου, που κέρ­δι­σε τις εκλο­γές με 50,95%, αφή­νο­ντας στα «κρύα του λου­τρού» τον εκλε­κτό του ΠΑΣΟΚ και της (τοπι­κά) ΝΔ. Το Γενά­ρη του 2012 ο Ηρα­κλής Γκό­τσης παρου­σί­α­ζε τη Νέα Ιωνία στον Αλέ­ξη Τσί­πρα ‑αρχη­γό τότε του 5ου κόμ­μα­τος με 4,60%- υπό­δειγ­μα για την «ενό­τη­τα όλων των αρι­στε­ρών, ριζο­σπα­στι­κών και προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­με­ων του τόπου σε ένα κοι­νό πρό­γραμ­μα για έξο­δο από αυτή την άθλια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα». Δηλα­δή την αθλιό­τη­τα των μνη­μο­νί­ων που εγκαι­νί­α­σε το 2010 η κυβέρ­νη­ση του Γιώρ­γου Παπαν­δρέ­ου. Τον Ιού­νη του 2019 αυτό το υπό­δειγ­μα Ενό­τη­τας της Αρι­στε­ράς, που μετα­ξύ των άλλων υπη­ρέ­τη­σε αγόγ­γυ­στα τη μνη­μο­νια­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων του Αλέ­ξη Τσί­πρα, είχε κατα­ντή­σει ένα απο­μει­νά­ρι της αρχι­κής Ενό­τη­τας. Και στις επα­να­λη­πτι­κές δημο­τι­κές εκλο­γές της 2ας Ιου­νί­ου 2019 ο ηττη­θείς δήμαρ­χος προ­σέ­δε­σε την «αρι­στε­ρή» Ενό­τη­τα σε ένα πολι­τι­κό ρετά­λι του παλιού ΠΑΣΟΚ…

Στις 21 Αυγού­στου 2019 –εννιά μέρες δηλα­δή πριν παρα­δώ­σει- η απερ­χό­με­νη Δημο­τι­κή Αρχή του Ηρα­κλή Γκό­τση στην προ­κή­ρυ­ξη για το Ωδείο του Δήμου άλλα­ξε τα προ­σό­ντα για τη θέση Πανε­πι­στη­μια­κής Εκπαί­δευ­σης Καθη­γή­τριας Υπο­χρε­ω­τι­κών Θεω­ρη­τι­κών της Μου­σι­κής & Μου­σι­κής Προ­παι­δεί­ας με προ­σό­ντα χαμη­λό­τε­ρης εκπαι­δευ­τι­κής βαθ­μί­δας. Πίσω από αυτή την από­φα­ση, πέραν των άλλων, κρύ­βε­ται και η ρεβαν­σι­στι­κή στά­ση της απελ­θού­σας δημο­τι­κής αρχής απέ­να­ντι σε εργα­ζό­με­νους στο Ωδείο του Δήμου που διεκ­δί­κη­σαν πλή­ρη εργα­σια­κά δικαιώματα.

nea ionoa gkotsis4

 

Οι πλευ­ρές αυτές απο­κα­λύ­πτο­νται απ’ τις επι­στο­λές που έστει­λαν προς τη νεο­ε­κλε­γεί­σα δήμαρ­χο Δέσποι­να Θωμα­ΐ­δου η μέχρι τώρα καθη­γή­τρια στο Ωδείο Αμέ­ρισ­σα (Έρση) Φτού­λη και ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλλογος.

Στην επι­στο­λή της προς τη Δέσποι­να Θωμαϊ­δου η Έρση Φτού­λη ανα­φέ­ρει τα εξής:

epistoli

 

Πιο απο­κα­λυ­πτι­κός είναι ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος που σε επι­στο­λή του (30.8.2019) προς τη νεο­ε­κλε­γεί­σα δήμαρ­χο επι­ση­μαί­νει: «Η απελ­θού­σα Δημο­τι­κή Αρχή λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητεί­ας της, επι­χει­ρεί να τιμω­ρή­σει εργα­ζό­με­νους του Δημο­τι­κού Ωδεί­ου που τόλ­μη­σαν να διεκ­δι­κή­σουν τα δικαιώ­μα­τά τους το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Συγκε­κρι­μέ­να στην προ­κή­ρυ­ξη για τις προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού για τη χρο­νιά 2019–2020 στή­νουν με φωτο­γρα­φι­κό τρό­πο την “από­λυ­ση” της συνα­δέλ­φου Έρσης Φτού­λη, που εργά­ζε­ται στο Ωδείο από την ίδρυ­σή του. Επει­δή τα προ­σό­ντα της συνα­δέλ­φου είναι υψη­λά επι­λέ­γουν να προ­κη­ρύ­ξουν τη θέση της μου­σι­κής Προ­παι­δεί­ας και των Θεω­ρη­τι­κών για εργα­ζό­με­νους της κατη­γο­ρί­ας ΤΕ και όχι της κατη­γο­ρί­ας ΠΕ, παρ’ όλο που όλα αυτά τα χρό­νια η προ­κή­ρυ­ξη ήταν για ΠΕ. Για να είναι σίγου­ροι ότι θα απο­κλεί­σουν τη συνά­δελ­φο, ζητούν σαν απα­ραί­τη­το προ­σόν για αυτόν που θα κάνει το μάθη­μα της μου­σι­κής Προ­παι­δεί­ας και των Θεω­ρη­τι­κών, να γνω­ρί­ζει ακορ­ντε­όν και αρμό­νιο!!! Αντί­στοι­χα παρα­γνω­ρί­ζουν την ανα­γκαία παι­δα­γω­γι­κή επάρ­κεια που είναι εντε­λώς απα­ραί­τη­τη σε μια παι­δα­γω­γι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, επει­δή η συνά­δελ­φος που εργα­ζό­ταν όλα αυτά τα χρό­νια την έχει. Αυτή η μεθό­δευ­ση απο­δει­κνύ­ει την υπο­κρι­σία των επι­χει­ρη­μά­των της προη­γού­με­νης Δημο­τι­κής Αρχής στην “από­λυ­ση” της συνα­δέλ­φου Ατζε­λέ­του. Όταν έχεις λίγα τυπι­κά προ­σό­ντα φεύ­γεις για­τί είχες λίγα. Όταν έχεις πολ­λά, φεύ­γεις για­τί είχες πολ­λά. Αυτή η λογι­κή του προ­κρού­στη έχει στό­χο να δικαιο­λο­γεί τις απο­λύ­σεις όποιων εργα­ζο­μέ­νων ζητά­νε τα δικαιώ­μα­τά τους.»

Και η επι­στο­λή κατα­λή­γει: «Σας καλού­με σα νέα Δήμαρ­χο να βάλε­τε τέλος σε αυτές τις πρα­κτι­κές της προη­γού­με­νης Διοί­κη­σης. Το Σωμα­τείο μας και οι εργα­ζό­με­νοι του Δημο­τι­κού Ωδεί­ου είμα­στε στη διά­θε­σή σας για τη διεύ­ρυν­ση, την ανα­βάθ­μι­ση του Δημο­τι­κού Ωδεί­ου και των υπη­ρε­σιών που προ­σφέ­ρει στους Δημό­τες της Νέας Ιωνί­ας. Η συγκε­κρι­μέ­νη προ­κή­ρυ­ξη που μειώ­νει τα απα­ραί­τη­τα προ­σό­ντα παρα­κάμ­πτο­ντας από­φοι­τους Πανε­πι­στη­μια­κών σχο­λών με παι­δα­γω­γι­κή επάρ­κεια για να προ­σλη­φθούν γνώ­στες ακορ­ντε­όν και αρμο­νί­ου για τη μου­σι­κή Προ­παι­δεία και τα Θεω­ρη­τι­κά μαθή­μα­τα υπο­βι­βά­ζουν το Ωδείο, λει­τουρ­γούν φωτο­γρα­φι­κά και εκδι­κη­τι­κά. Ζητά­με να ακυ­ρώ­σε­τε με παρέμ­βα­σή σας τη συγκε­κρι­μέ­νη προ­κή­ρυ­ξη που γίνε­ται ανα­ξιο­κρα­τι­κά και εκδικητικά».

nea ionoa gkotsis2

Του «Θεού η χάρη μας φυλά­ει απ’ τ’ (αρι­στε­ρά) σου­ξέ», που θα τρα­γου­δού­σε κι ο Νιό­νιος, ο Διο­νύ­σης Σαββόπουλος…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο