Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΚΝΕ απαντά στις αθλιότητες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις παρεμβάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Χιλιάδες φοιτητές εδώ και έναν μήνα, σε όλη την Ελλάδα, μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών τους Συλλόγων, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια δυναμώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που σαρώνει ό,τι έχει μείνει όρθιο σε μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Την Πέμπτη 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με συμμετοχή πάνω από 100 Φοιτητικών Συλλόγων!

Την ίδια ώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μαζί με την ΟΝΝΕΔ συναντιέται με την υπουργό Παιδείας δίνοντας όρκους πίστης στην κυβερνητική πολιτική, ενώ με ανακοινώσεις της η κυβερνητική παράταξη στα Πανεπιστήμια στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις και τις δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών.

Στον ελπιδοφόρο αγώνα χιλιάδων φοιτητών η παράταξη της ΝΔ στις σχολές βλέπει “ακραίες μειοψηφίες” και “χάος”. “Ακραία μειοψηφία” είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελήθηκαν από τις αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα επωφεληθούν από τις αλλαγές που προετοιμάζει η ΝΔ.

Το “χάος” στις σχολές δεν το φέρνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και οι συλλογικές τους διαδικασίες. Το φέρνουν και το διατηρούν οι νόμοι παλιών και νέων κυβερνήσεων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ. Το χάος το αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των φοιτητών που βλέπει πως μπροστά της έχει την εργασιακή ζούγκλα. Η παράταξη της ΝΔ υπερασπίζεται ένα Πανεπιστήμιο-χάος, στο οποίο:

– Δεν διδάσκονται μαθήματα γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές να τα διδάξουν.

– Φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους γιατί η φοιτητική μέριμνα είναι ανύπαρκτη.

– Το πτυχίο δεν εξασφαλίζει καμία πρόσβαση στο επάγγελμα.

Για ποια “κοινωνία” μιλάει η παράταξη της ΝΔ, όταν η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών ξεπαραδιάζεται για να σπουδάσουν τα παιδιά της, αφού μόλις 1 στους 100 φοιτητές δικαιούται δωμάτιο στις εστίες και αυτό σε άθλιες συνθήκες; Για ποια κοινωνία μιλάει όταν η πλειοψηφία του λαού είναι αυτή που θα πληρώσει τις αυξήσεις στο ρεύμα, που με τον προϋπολογισμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση “των λιγότερων φόρων για όλους” θα πληρώσει επιπλέον περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσουν οι επιχειρήσεις 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα;

Δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τους, τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια δίνουν την απάντησή τους. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μέσα στις σχολές μαζί με χιλιάδες φοιτητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά να δυναμώσει η σύγκρουση με την πολιτική παλιών και νέων κυβερνήσεων και τα συμφέροντα των λίγων που υπηρετούν. Περισσότεροι νέοι μπορούν να πιστέψουν στην τεράστια δύναμη του αγώνα, της συλλογικής και οργανωμένης δράσης για σύγχρονα δικαιώματα στις σπουδές και στη δουλειά».