Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΚΝΕ για την εισβολή στο ΑΠΘ: Να δυναμώσει το πείσμα για οργάνωση του αγώνα, να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση

Να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση!

Σε ανακοίνωσή του για την νέα εισβολή της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Οι σημερινές εικόνες επέμβασης και καταστολής της Αστυνομίας στο ΑΠΘ είναι αποκαλυπτικές και δημιουργούν συναισθήματα αποτροπιασμού:
Κουκουλοφόροι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν φοιτητές και να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι εγκληματίες. Φοιτητές, εκλεγμένοι Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, που βρέθηκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου, να απωθούνται βίαια έξω από το Πανεπιστήμιο.

Αποδεικνύεται ότι το μόνο ξένο σώμα σήμερα στο ΑΠΘ ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις και όχι οι φοιτητές που με καθαρό πρόσωπο διεκδικούν να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή και τρομοκρατία να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, τόσο θα δυναμώνει και η αγανάκτησή τους.
Γιατί οι ζωές και οι σπουδές τους βρίσκονται σε lockdown μόνιμα σε αυτό το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Τώρα, όμως, πρέπει να δυναμώσει και το πείσμα για οργάνωση του αγώνα, για την πιο μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Για να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση».