Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Την προκλητική παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων, καταγγέλλει η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην Κω. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πρόκληση για το λαό και χυδαιότητα απέναντι στην ιστορική μνήμη μπορεί να εκληφθεί η δυνατότητα που δόθηκε για άλλη μια φορά στους νοσταλγούς του Μεταξά και του Χίτλερ να παρίστανται και να αμαυρώνουν μια επέτειο που έχει πρωτίστως αντιφασιστικό χαρακτήρα και μας θυμίζει τον ηρωικό αγώνα του λαού εναντίον του φασισμού με τις εκατόμβες των νεκρών της πείνας, των μπλόκων, των εκτελέσεων της κατοχής.

Είναι πρόκληση και υποκρισία η ανησυχία που εκφράζουν τα αστικά πολιτικά κόμματα για την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοφασιστικών κομμάτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Οι εκπρόσωποί τους καθόλου δεν ενοχλήθηκαν σήμερα να “στηθούν” στις εξέδρες των παρελάσεων και άλλων εκδηλώσεων, δίπλα στους νεοναζί. Όλοι ενδεδυμένοι με το μανδύα του “επισήμου” και του εκπροσώπου δημοκρατικά εκλεγμένων κομμάτων, ντροπιάζοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο, μια μεγάλη αντιφασιστική επέτειο.

Πόσο εύκολα ξεπερνούν το γεγονός ότι σύσσωμη η ηγεσία της νεοναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι υπόδικη σε μια δίκη που είναι σε εξέλιξη, με κατηγορίες για φόνους και άλλα σοβαρά κακουργηματικά αδικήματα!

Αλήθεια αν δεν είναι αυτό “ξέπλυμα” της ναζιστικής-φασιστικής Χρυσής Αυγής, τότε τι είναι;

Η κυβέρνηση και τοπικές αρχές συμβάλλουν και με αυτό τον τρόπο στη νομιμοποίηση της παρουσίας της ΧΑ, η οποία δεν τους ενοχλεί καθόλου στα κοινά τους σχέδια να εμπλέκουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να τη μετατρέπουν σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, να βαδίζουν στη ρότα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει αέρα στα πανιά της όλους τους μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν και διατηρούν από κοινού όλοι μαζί.

Εξυπηρετώντας μάλιστα την επιδίωξή τους να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου σε πλαστά διλήμματα και δίπολα περί “προοδευτικού-δημοκρατικού” και “φασιστικού-συντηρητικού”.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη βουλή Ερώτηση, απαιτώντας να μην καλείται η Χρυσή Αυγή από την κυβέρνηση και από την τοπική και περιφερειακή διοίκηση σε εορτασμούς ιστορικών επετείων, σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και σε άλλες εκδηλώσεις.

Η 28η Οκτώβρη και τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δεκαετία του 1940 αποτελούν πηγή αγωνιστικής έμπνευσης και εξαγωγής ιστορικών διδαγμάτων.

Ένα από αυτά είναι πως η υπεράσπιστη των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, που γεννά τον πόλεμο, τις κρίσεις, τη φτώχεια και το τέρας του φασισμού».