Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Μέχρι την Νίκη, Για Πάντα!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

30 Κομμουνιστικά Κόμματα καταδικάζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του κουβανικού λαού

European Communist Initiative Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καταδικάζει και καταγγέλλει την εξελισσόμενη  ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα. Πρόκειται για κυνική κι εγκληματική μεθόδευση ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, την ώρα μάλιστα  που ο λαός της δίνει μια μεγάλη αναμέτρηση με την πανδημία.

Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη διαψεύδει κι εκθέτει όσους καλλιεργούσαν προσδοκίες για την διακυβέρνηση Μπάιντεν.
Οι ΗΠΑ που ευθύνονται για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και για εκατομμύρια κρούσματα υποκριτικά προσποιούνται ότι ανησυχούν για τον κουβανικό λαό κι ενώ είναι αυτές που για δεκαετίες επιβάλλουν το εγκληματικό εμπάργκο σε βάρος του. Αρνήθηκαν μάλιστα προκλητικά να το άρουν ακόμα κι  εν μέσω πανδημίας κάτι που όμως δεν εμπόδισε την Κούβα να ανακαλύψει 5 εμβόλια όπως και να συμβάλει με αποστολές ιατρών σε σειρά χωρών σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διδάσκοντας ανθρωπιά και διεθνιστική αλληλεγγύη.

Μεγάλες είναι όμως κι οι ευθύνες της ΕΕ που από κοινού με τις ΗΠΑ συνεχίζουν για τα δικά τους συμφέροντα την προπαγάνδα σκοπιμότητας περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κούβα”.

🔻 Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Κούβας και στον Κουβανικό Λαό, τον μόνο που έχει το δικαίωμα να ορίζει το μέλλον του.

🇨🇺  Η ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν μπορεί να διαγράψει τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης.  

🇨🇺 Εντείνουμε τη δράση μας και υψώνουμε τη φωνή μας: Κάτω τα χέρια από την Κούβα και τον λαό της!»

Γιάννης Γκιόκας Giannis GhiokasΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα και καταδίκη των προβοκατόρικων ενεργειών σε βάρος του κουβανικού λαού

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Επιστολή προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα απέστειλε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα, με την οποία ζητάει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Κούβα, προκειμένου να καταδικαστούν οι προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος του κουβανικού λαού και τα σενάρια επέμβασης στην Κούβα. Να ζητηθεί ο άμεσος τερματισμός του εγκληματικού κι απάνθρωπου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.Continúa apoyo internacional a Cuba ante intentos desestabilizadores

Αναλυτικά, η επιστολή του Γ. Γκιόκα έχει ως εξής:

«Προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις με συνθήματα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης και σε ιμπεριαλιστική “ανθρωπιστική επέμβαση” στην Κούβα. Είναι γνωστό ότι τα “ανθρώπινα δικαιώματα” έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν ως πρόσχημα για δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που αποτελούν εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Στη συνέχεια, υπερπροβάλλουν αυτές τις δραστηριότητες μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού τους μηχανισμού. Φτάνουν μάλιστα σε σημείο να αξιοποιούν εικόνες από διαδηλώσεις στην Κούβα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα της κυβέρνησης και ως απάντηση στις προβοκάτσιες, και να τις εμφανίζουν ως “αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις”!

Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.
Ακόμη όμως και σ’ αυτές τις συνθήκες, η Κούβα αντιμετώπισε την πανδημία με πολύ καλύτερους όρους από άλλες χώρες, προχώρησε στη μελέτη και παρασκευή 5 εμβολίων, οργάνωσε διεθνιστική ιατρική βοήθεια σε άλλους λαούς.

Κατόπιν αυτών, θεωρούμε αναγκαίο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας με την Κούβα, προκειμένου να καταδικαστούν οι προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος του κουβανικού λαού και τα σενάρια επέμβασης στην Κούβα. Να ζητηθεί ο άμεσος τερματισμός του εγκληματικού κι απάνθρωπου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Γιάννης Γκιόκας
Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ
Γραμματέας
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα
».


ΟΓΕ logoΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Κούβα, το νησί της Επανάστασης σύμβολο αγώνα για τους λαούς της Γης

Το υπονομευτικό σχέδιο των ΗΠΑ, της κυβέρνησης Μπάιντεν που με τη συνέργεια της αντικουβανικής μαφίας επιχειρούν να ανατρέψουν την κουβανική επανάσταση καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Σήμερα οργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μέσα στην Κούβα καλώντας ακόμα και για “ιμπεριαλιστική ανθρωπιστική παρέμβαση”. Με το πρόσχημα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” τονίζουν τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός, που είναι απόρροια του πολύχρονου αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Δεν ξεχνάμε ότι με το πρόσχημα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πραγματοποιούν τις εγκληματικές τους επεμβάσεις στους λαούς όπου Γης. Σήμερα υλοποιούν τις προβοκατόρικες επιθέσεις τους και μέσα από το εργαλείο των κοινωνικών δικτύων.

Η ΟΓΕ είναι στο πλάι του κουβανικού λαού, στις περήφανες γυναίκες της Κούβας και εκφράζουμε τη διαχρονική μας αλληλεγγύη στις συναγωνίστριές μας της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας μπροστά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση Μπάιντεν των ΗΠΑ ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης Τραμπ και των προηγούμενων καθώς και των συμμάχων τους, στοχεύοντας μόνιμα στην ανατροπή της κουβανικής επανάστασης.oge ΟΓΕ

Είμαστε ανυποχώρητα στο πλευρό του κουβανικού λαού και δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης, τη διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού της στους δοκιμαζόμενους λαούς όλου του κόσμου.
Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια να συντονίσουμε τη μαχητική αλληλεγγύη όλων των οργανώσεων της ΠΔΟΓ στον λαό και τις γυναίκες της Κούβας.
Η Κούβα κρατάει γερά γιατί δεν είναι μόνη».

Logo EEDYE headerΕΕΔΥΕ:
Όχι στις προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας!

Ο ηρωικός λαός της Κούβας, εδώ και εξήντα χρόνια, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό εξαιτίας του εμπάργκο, παρά τις ελλείψεις σε στοιχειώδη, δεν το βάζει κάτω! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη από τους ιμπεριαλιστές προσπάθεια των τελευταίων ημερών για να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση στην Κούβα. Οι ΗΠΑ από κοινού με τη μαφία, αλλά και με άλλες αντεπαναστατικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Κούβας, αξιοποιούν τις ελλείψεις, εξαιτίας του εξηντάχρονου εμπάργκο, σε εισαγόμενα αγαθά, προϊόντα πρώτης ανάγκης, αλλά και τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, οργανώνοντας διαδηλώσεις και καλώντας σε ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ κι από κοντά και η ΕΕ έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως δήθεν προστάτες των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ώρα που εντείνουν ολοένα και περισσότερο την καταστολή, το φακέλωμα, που ισοπεδώνουν και περιστέλλουν ακόμη και στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες, που φέρνουν τρομονόμους κι  επιστρατεύουν συνεχώς παλιότερα και νέα προσχήματα για να στραφούν ενάντια στους λαούς και στην πάλη τους. Πάει πολύ να μιλάνε για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία οι ΗΠΑ, η ΕΕ, αλλά και οι υποστηρικτές τους στην Ελλάδα, όταν σπέρνουν απ’ άκρη σ΄ άκρη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, όταν ευθύνονται για μια σειρά από επεμβάσεις – αιματοκυλίσματα ολόκληρων λαών προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων.Cuba Si ¡Aqui no se rinde nadie

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει την εγκληματική, απάνθρωπη πολιτική του αποκλεισμού της Κούβας, δολοφονώντας καθημερινά τον Κουβανικό λαό. Διατηρεί σε ισχύ τα 242 πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ, που οδηγούν σε παραπέρα ασφυξία τον Κουβανικό λαό. Δηλώνει μάλιστα πως δεν προτίθεται να αλλάξει πολιτική απέναντι στην Κούβα. Οι αυταπάτες για μια πιο φιλολαϊκή διακυβέρνηση Μπάιντεν, που καλλιεργούσαν και στη χώρα μας δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, καταρρέουν για πολλοστή φορά, αφού η “ελπίδα” για την οποία μιλούσαν αποδείχτηκε πραγματική λεπίδα όχι μόνο για τον Κουβανικό λαό, αλλά συνολικά για τους λαούς του κόσμου. Οι δυνάμεις αυτές φέρουν εγκληματικές ευθύνες γιατί με κάθε ευκαιρία ξεπλένουν τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ο ηρωικός λαός της Κούβας, εδώ και εξήντα χρόνια, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό εξαιτίας του εμπάργκο, παρά τις ελλείψεις σε στοιχειώδη, δεν το βάζει κάτω! Αναδεικνύεται η ανωτερότητα του σοσιαλισμού, που παρά τις δυσκολίες, παρότι βρίσκεται κυριολεκτικά στο “στόμα του λύκου”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει επιτεύγματα που ακόμη και οι ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες αδυνατούν να παρέχουν στους λαούς τους. Ο Κουβανικός λαός έχει αποτρέψει με την πάλη του αμέτρητες ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες σαν την τωρινή, ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει σε όλο τον κόσμο μεγαλειώδη μαθήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν χώρες, οι Κουβανοί γιατροί οργανώνουν αποστολές σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους λαούς από ασθένειες και φυσικές καταστροφές. Ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, η Κούβα βοήθησε με ιατρικές αποστολές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αναπτύσσει τα δικά της εμβόλια, με τη δέσμευση να βοηθήσει τους φτωχούς και καταπιεσμένους λαούς του κόσμου.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της με τον ηρωικό λαό της Κούβας και την επανάστασή του. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Κουβανικό κίνημα ειρήνης. Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας. Όχι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες! 

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2021
Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ