Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Μέχρι την Νίκη, Για Πάντα!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

30 Κομμουνιστικά Κόμματα καταδικάζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του κουβανικού λαού

European Communist Initiative Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία«Η Ευρω­παϊ­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Πρω­το­βου­λία κατα­δι­κά­ζει και καταγ­γέλ­λει την εξε­λισ­σό­με­νη  ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση των ΗΠΑ στην Κού­βα. Πρό­κει­ται για κυνι­κή κι εγκλη­μα­τι­κή μεθό­δευ­ση ανά­μει­ξης στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Κού­βας, την ώρα μάλι­στα  που ο λαός της δίνει μια μεγά­λη ανα­μέ­τρη­ση με την πανδημία.

Η επι­κίν­δυ­νη αυτή εξέ­λι­ξη δια­ψεύ­δει κι εκθέ­τει όσους καλ­λιερ­γού­σαν προσ­δο­κί­ες για την δια­κυ­βέρ­νη­ση Μπάι­ντεν.
Οι ΗΠΑ που ευθύ­νο­νται για εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες νεκρούς από την παν­δη­μία και για εκα­τομ­μύ­ρια κρού­σμα­τα υπο­κρι­τι­κά προ­σποιού­νται ότι ανη­συ­χούν για τον κου­βα­νι­κό λαό κι ενώ είναι αυτές που για δεκα­ε­τί­ες επι­βάλ­λουν το εγκλη­μα­τι­κό εμπάρ­γκο σε βάρος του. Αρνή­θη­καν μάλι­στα προ­κλη­τι­κά να το άρουν ακό­μα κι  εν μέσω παν­δη­μί­ας κάτι που όμως δεν εμπό­δι­σε την Κού­βα να ανα­κα­λύ­ψει 5 εμβό­λια όπως και να συμ­βά­λει με απο­στο­λές ιατρών σε σει­ρά χωρών σε όλο τον κόσμο για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, διδά­σκο­ντας ανθρω­πιά και διε­θνι­στι­κή αλληλεγγύη.

Μεγά­λες είναι όμως κι οι ευθύ­νες της ΕΕ που από κοι­νού με τις ΗΠΑ συνε­χί­ζουν για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα την προ­πα­γάν­δα σκο­πι­μό­τη­τας περί “ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των στην Κούβα”.

🔻 Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Κούβας και στον Κουβανικό Λαό, τον μόνο που έχει το δικαίωμα να ορίζει το μέλλον του.

🇨🇺  Η ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν μπορεί να διαγράψει τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης. 

🇨🇺 Εντείνουμε τη δράση μας και υψώνουμε τη φωνή μας: Κάτω τα χέρια από την Κούβα και τον λαό της!»

Γιάννης Γκιόκας Giannis GhiokasΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

Άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα και καταδίκη των προβοκατόρικων ενεργειών σε βάρος του κουβανικού λαού

Επιστολή του βουλευτή του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα

Επι­στο­λή προς τον πρό­ε­δρο, τον αντι­πρό­ε­δρο και τα μέλη της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας Φιλί­ας με την Κού­βα απέ­στει­λε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, βου­λευ­τής Ανα­το­λι­κής Αττι­κής του ΚΚΕ και γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας Φιλί­ας με την Κού­βα, με την οποία ζητά­ει να συγκλη­θεί η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα Φιλί­ας με την Κού­βα, προ­κει­μέ­νου να κατα­δι­κα­στούν οι προ­βο­κα­τό­ρι­κες ενέρ­γειες σε βάρος του κου­βα­νι­κού λαού και τα σενά­ρια επέμ­βα­σης στην Κού­βα. Να ζητη­θεί ο άμε­σος τερ­μα­τι­σμός του εγκλη­μα­τι­κού κι απάν­θρω­που απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ.Continúa apoyo internacional a Cuba ante intentos desestabilizadores

Ανα­λυ­τι­κά, η επι­στο­λή του Γ. Γκιό­κα έχει ως εξής:

«Προς τον πρό­ε­δρο, τον αντι­πρό­ε­δρο και τα μέλη της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας Φιλί­ας με την Κούβα

Κυρί­ες και κύριοι βουλευτές,

Τις τελευ­ταί­ες μέρες είναι σε εξέ­λι­ξη ένα ακό­μα σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ ενά­ντια στην Κού­βα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνερ­γα­σία με την αντι­κου­βα­νι­κή μαφία που δρα στο έδα­φός τους, καθώς και δυνά­μεις μέσα στην Κού­βα που στη­ρί­ζουν ανοι­χτά τα σχέ­διά τους, ενορ­χη­στρώ­νουν δια­δη­λώ­σεις με συν­θή­μα­τα που καλούν σε ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης και σε ιμπε­ρια­λι­στι­κή “ανθρω­πι­στι­κή επέμ­βα­ση” στην Κού­βα. Είναι γνω­στό ότι τα “ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα” έχουν αξιο­ποι­η­θεί στο παρελ­θόν ως πρό­σχη­μα για δεκά­δες ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους που απο­τε­λούν εγκλή­μα­τα σε βάρος των λαών.

Στη συνέ­χεια, υπερ­προ­βάλ­λουν αυτές τις δρα­στη­ριό­τη­τες μέσω του τερά­στιου προ­πα­γαν­δι­στι­κού τους μηχα­νι­σμού. Φτά­νουν μάλι­στα σε σημείο να αξιο­ποιούν εικό­νες από δια­δη­λώ­σεις στην Κού­βα, οι οποί­ες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν μετά από κάλε­σμα της κυβέρ­νη­σης και ως απά­ντη­ση στις προ­βο­κά­τσιες, και να τις εμφα­νί­ζουν ως “αντι­κα­θε­στω­τι­κές κινητοποιήσεις”!

Οι ελλεί­ψεις στην Κού­βα οφεί­λο­νται στα 60 χρό­νια του απάν­θρω­που οικο­νο­μι­κού απο­κλει­σμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρό­σθε­τα μέτρα που πήρε η κυβέρ­νη­ση Τραμπ ενά­ντια στην Κού­βα και που σήμε­ρα εξα­κο­λου­θεί να εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν.
Ακό­μη όμως και σ’ αυτές τις συν­θή­κες, η Κού­βα αντι­με­τώ­πι­σε την παν­δη­μία με πολύ καλύ­τε­ρους όρους από άλλες χώρες, προ­χώ­ρη­σε στη μελέ­τη και παρα­σκευή 5 εμβο­λί­ων, οργά­νω­σε διε­θνι­στι­κή ιατρι­κή βοή­θεια σε άλλους λαούς.

Κατό­πιν αυτών, θεω­ρού­με ανα­γκαίο να συγκλη­θεί η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα Φιλί­ας με την Κού­βα, προ­κει­μέ­νου να κατα­δι­κα­στούν οι προ­βο­κα­τό­ρι­κες ενέρ­γειες σε βάρος του κου­βα­νι­κού λαού και τα σενά­ρια επέμ­βα­σης στην Κού­βα. Να ζητη­θεί ο άμε­σος τερ­μα­τι­σμός του εγκλη­μα­τι­κού κι απάν­θρω­που απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ.

Γιάν­νης Γκιόκας
Βου­λευ­τής Ανα­το­λι­κής Αττι­κής του ΚΚΕ
Γραμ­μα­τέ­ας
της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας Φιλί­ας με την Κού­βα
».


ΟΓΕ logoΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Κούβα, το νησί της Επανάστασης σύμβολο αγώνα για τους λαούς της Γης

Το υπο­νο­μευ­τι­κό σχέ­διο των ΗΠΑ, της κυβέρ­νη­σης Μπάι­ντεν που με τη συνέρ­γεια της αντι­κου­βα­νι­κής μαφί­ας επι­χει­ρούν να ανα­τρέ­ψουν την κου­βα­νι­κή επα­νά­στα­ση καταγ­γέλ­λει η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:
«Σήμε­ρα οργα­νώ­νουν αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις μέσα στην Κού­βα καλώ­ντας ακό­μα και για “ιμπε­ρια­λι­στι­κή ανθρω­πι­στι­κή παρέμ­βα­ση”. Με το πρό­σχη­μα των “ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των” τονί­ζουν τις αντι­ξο­ό­τη­τες που αντι­με­τω­πί­ζει ο κου­βα­νι­κός λαός, που είναι απόρ­ροια του πολύ­χρο­νου απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους.

Δεν ξεχνά­με ότι με το πρό­σχη­μα των “ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των” οι ιμπε­ρια­λι­στές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πραγ­μα­το­ποιούν τις εγκλη­μα­τι­κές τους επεμ­βά­σεις στους λαούς όπου Γης. Σήμε­ρα υλο­ποιούν τις προ­βο­κα­τό­ρι­κες επι­θέ­σεις τους και μέσα από το εργα­λείο των κοι­νω­νι­κών δικτύων.

Η ΟΓΕ είναι στο πλάι του κου­βα­νι­κού λαού, στις περή­φα­νες γυναί­κες της Κού­βας και εκφρά­ζου­με τη δια­χρο­νι­κή μας αλλη­λεγ­γύη στις συνα­γω­νί­στριές μας της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Κού­βας μπρο­στά στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια που ενορ­χη­στρώ­νει η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν των ΗΠΑ ακο­λου­θώ­ντας τα χνά­ρια της κυβέρ­νη­σης Τραμπ και των προη­γού­με­νων καθώς και των συμ­μά­χων τους, στο­χεύ­ο­ντας μόνι­μα στην ανα­τρο­πή της κου­βα­νι­κής επανάστασης.oge ΟΓΕ

Είμα­στε ανυ­πο­χώ­ρη­τα στο πλευ­ρό του κου­βα­νι­κού λαού και δεν θα στα­μα­τή­σου­με να στη­ρί­ζου­με τα επι­τεύγ­μα­τα της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης, τη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη του λαού της στους δοκι­μα­ζό­με­νους λαούς όλου του κόσμου.
Θα εξα­ντλή­σου­με κάθε προ­σπά­θεια να συντο­νί­σου­με τη μαχη­τι­κή αλλη­λεγ­γύη όλων των οργα­νώ­σε­ων της ΠΔΟΓ στον λαό και τις γυναί­κες της Κούβας.
Η Κού­βα κρα­τά­ει γερά για­τί δεν είναι μόνη».

Logo EEDYE headerΕΕΔΥΕ:
Όχι στις προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών! Αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας!

Ο ηρωικός λαός της Κούβας, εδώ και εξήντα χρόνια, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό εξαιτίας του εμπάργκο, παρά τις ελλείψεις σε στοιχειώδη, δεν το βάζει κάτω! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) καταγ­γέλ­λει την ενορ­χη­στρω­μέ­νη από τους ιμπε­ρια­λι­στές προ­σπά­θεια των τελευ­ταί­ων ημε­ρών για να προ­κα­λέ­σουν πολι­τι­κή απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση στην Κού­βα. Οι ΗΠΑ από κοι­νού με τη μαφία, αλλά και με άλλες αντε­πα­να­στα­τι­κές δυνά­μεις στο εσω­τε­ρι­κό της Κού­βας, αξιο­ποιούν τις ελλεί­ψεις, εξαι­τί­ας του εξη­ντά­χρο­νου εμπάρ­γκο, σε εισα­γό­με­να αγα­θά, προ­ϊ­ό­ντα πρώ­της ανά­γκης, αλλά και τις συνε­χείς δια­κο­πές ρεύ­μα­τος, οργα­νώ­νο­ντας δια­δη­λώ­σεις και καλώ­ντας σε ανα­τρο­πή της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ κι από κοντά και η ΕΕ έχουν το θρά­σος να αυτο­πα­ρου­σιά­ζο­νται ως δήθεν προ­στά­τες των δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των, την ώρα που εντεί­νουν ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο την κατα­στο­λή, το φακέ­λω­μα, που ισο­πε­δώ­νουν και περι­στέλ­λουν ακό­μη και στοι­χειώ­δεις λαϊ­κές ελευ­θε­ρί­ες, που φέρ­νουν τρο­μο­νό­μους κι  επι­στρα­τεύ­ουν συνε­χώς παλιό­τε­ρα και νέα προ­σχή­μα­τα για να στρα­φούν ενά­ντια στους λαούς και στην πάλη τους. Πάει πολύ να μιλά­νε για ειρή­νη, δημο­κρα­τία, ελευ­θε­ρία οι ΗΠΑ, η ΕΕ, αλλά και οι υπο­στη­ρι­κτές τους στην Ελλά­δα, όταν σπέρ­νουν απ’ άκρη σ΄ άκρη Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κές βάσεις και υπο­δο­μές, όταν ευθύ­νο­νται για μια σει­ρά από επεμ­βά­σεις – αιμα­το­κυ­λί­σμα­τα ολό­κλη­ρων λαών προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­σουν τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών τους ομίλων.Cuba Si ¡Aqui no se rinde nadie

Η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν συνε­χί­ζει την εγκλη­μα­τι­κή, απάν­θρω­πη πολι­τι­κή του απο­κλει­σμού της Κού­βας, δολο­φο­νώ­ντας καθη­με­ρι­νά τον Κου­βα­νι­κό λαό. Δια­τη­ρεί σε ισχύ τα 242 πρό­σθε­τα μέτρα της κυβέρ­νη­σης Τραμπ, που οδη­γούν σε παρα­πέ­ρα ασφυ­ξία τον Κου­βα­νι­κό λαό. Δηλώ­νει μάλι­στα πως δεν προ­τί­θε­ται να αλλά­ξει πολι­τι­κή απέ­να­ντι στην Κού­βα. Οι αυτα­πά­τες για μια πιο φιλο­λαϊ­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση Μπάι­ντεν, που καλ­λιερ­γού­σαν και στη χώρα μας δυνά­μεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, καταρ­ρέ­ουν για πολ­λο­στή φορά, αφού η “ελπί­δα” για την οποία μιλού­σαν απο­δεί­χτη­κε πραγ­μα­τι­κή λεπί­δα όχι μόνο για τον Κου­βα­νι­κό λαό, αλλά συνο­λι­κά για τους λαούς του κόσμου. Οι δυνά­μεις αυτές φέρουν εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες για­τί με κάθε ευκαι­ρία ξεπλέ­νουν τον Αμε­ρι­κά­νι­κο ιμπεριαλισμό.

Ο ηρω­ι­κός λαός της Κού­βας, εδώ και εξή­ντα χρό­νια, παρά τον οικο­νο­μι­κό στραγ­γα­λι­σμό εξαι­τί­ας του εμπάρ­γκο, παρά τις ελλεί­ψεις σε στοι­χειώ­δη, δεν το βάζει κάτω! Ανα­δει­κνύ­ε­ται η ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσια­λι­σμού, που παρά τις δυσκο­λί­ες, παρό­τι βρί­σκε­ται κυριο­λε­κτι­κά στο “στό­μα του λύκου”, έχει κατα­φέ­ρει να εξα­σφα­λί­σει επι­τεύγ­μα­τα που ακό­μη και οι ανε­πτυγ­μέ­νες καπι­τα­λι­στι­κές χώρες αδυ­να­τούν να παρέ­χουν στους λαούς τους. Ο Κου­βα­νι­κός λαός έχει απο­τρέ­ψει με την πάλη του αμέ­τρη­τες ιμπε­ρια­λι­στι­κές προ­βο­κά­τσιες σαν την τωρι­νή, ενώ ταυ­τό­χρο­να έχει δώσει σε όλο τον κόσμο μεγα­λειώ­δη μαθή­μα­τα διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης και αξιο­πρέ­πειας. Την ώρα που οι ιμπε­ρια­λι­στές αιμα­το­κυ­λούν χώρες, οι Κου­βα­νοί για­τροί οργα­νώ­νουν απο­στο­λές σε όλο τον κόσμο για να βοη­θή­σουν τους δοκι­μα­ζό­με­νους λαούς από ασθέ­νειες και φυσι­κές κατα­στρο­φές. Ακό­μη και στην περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, η Κού­βα βοή­θη­σε με ιατρι­κές απο­στο­λές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυ­τό­χρο­να παρά τις εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λες συν­θή­κες ανα­πτύσ­σει τα δικά της εμβό­λια, με τη δέσμευ­ση να βοη­θή­σει τους φτω­χούς και κατα­πιε­σμέ­νους λαούς του κόσμου.

Η ΕΕΔΥΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη της με τον ηρω­ι­κό λαό της Κού­βας και την επα­νά­στα­σή του. Εκφρά­ζου­με τη συμπα­ρά­στα­σή μας στο Κου­βα­νι­κό κίνη­μα ειρή­νης. Απαι­τού­με την άρση του απο­κλει­σμού και όλων των κυρώ­σε­ων κατά της Κού­βας. Όχι στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές προβοκάτσιες! 

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

Αθή­να, 13 Ιου­λί­ου 2021
Το γρα­φείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο