Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Κούβα διεξάγει μελέτη για τη συμπεριφορά του Covid-19

Τα τελευταία στοιχεία

  • 217 ασθενείς βρίσκονται σε νοσοκομεία,
  • 11 υπό επιτήρηση,
  • 98 με υποψία μόλυνσης και
  • 108 επιβεβαιωμένες ενεργές περιπτώσεις.

Ο Εθνικός Διευθυντής Επιδημιολογίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Κούβας, Δρ. Francisco Durán, δήλωσε χτες Τρίτη ότι στην Κούβα διεξάγεται μελέτη για άτομα που έχουν νοσήσει στη χώρα για να εξαχθούν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του ιού.

Τον Μάιο, ήδη πραγματοποιήθηκε μια πλήρης μελέτη στατιστικών δεδομένων, η οποία πήρε υπόψη, μεταξύ άλλων παραγόντων που εξετάστηκαν, τη συμπεριφορά της ομάδας αίματος που σχετίζεται με τον Covid-19, με βάση data που έδειξαν ότι τα άτομα στην ομάδα Α ήταν τα πιο επιρρεπή στον κοροναϊό.

Στο κλείσιμο της Δευτέρας, η Κούβα έχει 3 νέες περιπτώσεις Covid-19, σε σωρευτικά 2.318 θετικά άτομα, ενώ καταγράφηκαν 10 ιατρικές απορρίψεις και κανένας νεκρός.MINSAPCuba-23 Ιουν 2020

info red

Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας @MINSAPCuba

MINSAPCuba statistica

Ο Δρ Durán πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της σκόνης Σαχάρας, το οποίο επηρεάζει ήδη τις Μικρές Αντίλλες, το Πουέρτο Ρίκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, θα δημιουργήσει πιθανά διακριτικές καταρροϊκές εκδηλώσεις με συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια, βήχα, φαγούρα στο λαιμό, και γι αυτό συνιστάται η χρήση του nasobuco (ΣΣ |> της ειδικής μάσκας, που χρησιμοποιείται στο νησί) για να αποφευχθεί η έκθεση σε αυτά τα σωματίδια.

Σ’ ότι αφορά τις φάσεις ανάκαμψης, είπε ότι η διαδικασία εξαρτάται από την ανάλυση που διενεργείται από τις αρχές της χώρας και αντιστοιχεί σε πέντε ιατρικά κριτήρια που καθορίζονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

ℹ️  Δείτε επίσης |> Η Κούβα χρησιμοποιεί δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία του Covid-19