Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Κούβα θα διαθέσει εμβόλιο κατά του Covid-19 στον λαό της Παλαιστίνης 

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο πρέσβης της Κούβας στον Λίβανο, Alexander Pellicer, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα υποστηρίξει την Παλαιστίνη στον αγώνα κατά του Covid-19, όπως έκανε πάντα με τους λιγότερο ευνοημένους λαούς στον κόσμο.

Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου της Παλαιστίνης, αποτελούμενη από τους Ali Faisal και Abraham Al Nimer, επισκέφθηκε την διπλωματική αντιπροσωπεία της Κούβας στον Λίβανο  με αφορμή την τέταρτη επέτειο του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Faisal και ο Nimer επιβεβαίωσαν την αφοσίωσή τους και την πίστη τους στον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, καθώς δεν ξεχνούν ποτέ τις θέσεις του για την υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού.

Ευχαρίστησαν επίσης τον Πρόεδρο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, ο οποίος ακολουθεί τις αρχές που υποστηρίζει ο Φιντέλ Κάστρο για αλληλεγγύη και αδελφότητα με αδελφά και φιλικά έθνη.

Το 2018, τέθηκε σε λειτουργία πρόγραμμα 200 υποτροφιών για τέσσερα χρόνια για Παλαιστίνιους που θέλουν να σπουδάσουν ιατρική στην Κούβα.

Ο επικεφαλής της διπλωματικής  αποστολής δήλωσε στην Prensa Latina ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους επισκέπτες, προέκυψε το ζήτημα της διάθεσης από τους κουβανούς επιστήμονες ενός εμβολίου κατά του Covid-19 που η Κούβα θα χορηγήσει  στον παλαιστινιακό λαό.

Βηρυτός, 26 Νοεμβρίου 

Πηγή Prensa Latina 

Ότι και να πει κανείς για την Κούβα και τον λαό της είναι λίγα. Άλλωστε το δείχνουν οι πράξεις ηρωισμού και αλληλεγγύης στους λαούς όλου του κόσμου. Η υπεράσπιση της Κουβανικής Επανάστασης και η κατάργηση του απάνθρωπου εμπάργκο είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι που η Κούβα μας κάνει υπερήφανους.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;