Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Κούβα καταδικάζει την αναγνώριση των Υψιπέδων του Γκολάν απο τις ΗΠΑ σαν περιοχή του Ισραήλ

Λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί η συμφωνία των ΗΠΑ για την προσάρτηση των κατεχόμενων του Γκολάν από το Ισραήλ, αντέδρασε η Κούβα καταδικάζοντας την κατάφωρη παραβίαση της νομιμότητας των αποφάσεων του ΟΗΕ και προειδοποίησε για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει αυτή η μονομερής παράνομη απόφαση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της  Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την έντονη καταδίκη του για την δήλωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την κατεχόμενη Συριακή περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν σαν περιοχή του Ισραήλ,  γεγονός που συνιστά παραβίαση του κανονισμού του ΟΗΕ , του διεθνούς δικαίου και της σχετικής απόφαση 497 του 1981 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αυτός ο ελιγμός της Ουάσιγκτον που παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα του Συριακού λαού και των αραβικών και ισλαμικών λαών, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την σταθερότητα και ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και θα αυξήσει περαιτέρω την ένταση στην ήδη ασταθή περιοχή.

Η Κούβα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει την ευθύνη του έναντι του κανονισμού του ΟΗΕ για την διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ταυτόχρονα να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να σταματήσει την μονομερή ενέργεια των ΗΠΑ να στηρίξει το Ισραήλ στις επιδιώξεις του για προσάρτηση της κατεχόμενης Συριακής περιοχής του Γκολάν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας θα συνεχίσει να στηρίζει τις απαιτήσεις της Συριακής κυβέρνησης για την επαναφορά του Γκολάν που καταλήφθηκε από το Ισραήλ το 1967 και απαιτεί την χωρίς όρους ολοκληρωτική αποχώρηση του Ισραήλ από την περιοχή Γκολάν της Συρίας και από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

Αβάνα 23 Μαρτίου 2019.


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν ως ισραηλινό έδαφος τα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Γκολάν