Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα τίμησε και φέτος την μνήμη του θρυλικού Καμίλο Σιενφουέγος _Φωτο

🇨🇺 Η Κούβα τίμησε και φέτος τη μνήμη του θρυλικού Καμίλο Σιενφουέγος, επιβεβαιώνοντας 63+ χρόνια, ότι ¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!” –εδώ κανείς δεν παραδίνεται (γαμώτο!)

Όπως κάθε χρόνο η Κούβα τίμησε την μνήμη του Καμίλο Σιενφουέγος που χάθηκε λίγους μήνες μετά την νίκη της Επανάστασης στις 28-Οκτ-1959 όταν το αεροπλάνο όπου επέβαινε “εξαφανίστηκε” στον ωκεανό.

Στην φετινή κινητοποίηση _τιμής και μνήμης δεν μπορούσε να λείπει και το μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Κούβα _Díaz-Canel για την Παλαιστίνη: “Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει τους αδιάφορους και δεν θα είμαστε ανάμεσά τους” +Βίντεο


Η Μαλεκόν της Αβάνας γίνεται μια θάλασσα λουλουδιών.
Ο λαός δεν τον ξεχνά. Κάθε χρόνο, χιλιάδες μπουκέτα λουλούδια, λευκά τριαντάφυλλα και γλαδιόλες, στολίζουν τις ακτές σ’ ολόκληρο το νησί, του επαναστάτη, που τον “κατάπιε” η θάλασσα μαζί με το Cessna 310 No. 53 χωρίς κανένα ίχνος…

🇨🇺 Η Κούβα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που θυμάται τους ήρωές της με τόσο ευγενή τρόπο.
Ο κομαντάντε του λαού υπήρξε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στην Επανάσταση μαζί με τον Τσε , τον Φιντέλ , τον Ραούλ και τον Χουάν Αλμέιδα . Έκτοτε , κάθε χρόνο στις ο λαός της Κούβας τιμά τον ήρωα της Επανάστασης που με την δράση σου συνέβαλε αποφασιστικά στην νίκη του λαού και στην ίδρυση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στο δυτικό ημισφαίριο του ρίχνοντας λουλούδια στην θάλασσα όπου τον πήρε μακριά.

H φιγούρα – γιγαντογραφία του Camilo Cienfuegos, επονομαζόμενος και “Señor de la Vanguardia“ -«πρωτοπόρος» στην πρόσοψη -από το 2009, του Υπουργείου Συγκοινωνιών της Αβάνας έχει στο πλάι | κάτω τη γραφή «¡Vas bien, Fidel!», που έχει την εξής ιστορία:
Σε μια κινητοποίηση με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τον Φιντελ, τον Ιανουάριο του 1959 -είχαν μπει πια στην Αβάνα- ο Κάστρο διέκοψε την ομιλία του για να ρωτήσει (ρητορικά) τον Cienfuegos: “Voy bien, Camilo”; (“Καλά τα πάω, Καμίλο;”) .
Η απάντησή του Cienfuegos “¡Vas bien, Fidel!” (“καλά, Fidel !!“) επαναλήφθηκε από τις χιλιάδες του συγκεντρωμένου / επαναστατημένου / ένοπλου λαού και έγινε ένα από τα σλόγκαν της επανάστασης -όπως και το περίφημο «¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!» –εδώ κανείς δεν παραδίνεται (γαμώτο!)

Και «χάθηκε» στα 27 του χρόνια!

Περισσότερα
🔴🔵 Καμίλο Σιενφουέγος | Camilo Cienfuegos
“¡Aqui no se rinde nadie (carajo)!”
εδώ κανείς δεν παραδίνεται (γαμώτο!)

Πηγή φωτο Radio Havana Cuba