Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση των μαθητών

Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω!

Με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των μαθητών και με την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, η κυβέρνηση δείχνει πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε.
Η αποφασιστική στάση των μαθητών, η πολύ μεγάλη μαζικότητα και της σημερινής τους κινητοποίησης επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω.
Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν απάντηση, δε θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Από νωρίς μαθητές από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό «Νερατζιώτισσα» και με τα πανό των σχολείων και των Συντονιστικών πορεύτηκαν στο υπουργείο. «Έχουμε δίκιο! Οι μαθητές παλεύουμε για ασφαλή σχολεία και σεις μας εκβιάζεται με τηλεαπουσία», έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ το σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» κυριαρχούσε.
Στο πλευρό τους οι μαθητές είχαν τους γονείς τους και τους καθηγητές τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο πριν την επίθεση των ΜΑΤ

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ, τα οποία, αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους από την είσοδο.

Παρ’ όλα αυτά οι μαθητές συγκροτημένα στα μπλοκ τους απομακρύνθηκαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου.
Παρ’ όλα αυτά όμως η δράση των προβοκατόρων και των ΜΑΤ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνέχιση της κινητοποίησης.

Οι μαθητές θα απαντήσουν στην άρνηση του υπουργείου να τους συναντήσει, στις προβοκάτσιες και στην επίθεση των ΜΑΤ, με νέα, άμεση κινητοποίηση.

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 6

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 5mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 4

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 2

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 1

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 3