Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η κυβέρνηση βάφτισε τη φασιστοσύναξη «εκδήλωση διαμαρτυρίας» και κάλυψε και το Μπόγδανο

«Ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε συγκέντρωση ακροδεξιών για το μεταναστευτικό στην πλατεία Βικτωρίας, όπου παρίστατο και ο υπόδικος χρυσαυγίτης Η. Κασιδιάρης. Δίνοντας έτσι κάλυψη στον γνωστό για τα ρατσιστικά και ακροδεξιά εμέσματα βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπόγδανου και, ταυτόχρονα, ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού αφτίζοντας τη φασιστισύναξη «εκδήλωση διαμαρτυρίας». Μια «εκδήλωση διαμαρτυρίας» που δε διαφέρει σε τίποτα με αυτές που γίνονταν παλαιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εκκολάφθηκαν τα φίδια της Χρυσής Αυγής,

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ρωτήθηκε εάν αποδοκιμάζει η κυβέρνηση την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου σε αντιμεταναστευτική συγκέντρωση μαζί με τον ναζιστή Ηλ. Κασιδιάρη και απάντησε ως εξής: «Δεν το βλέπουμε έτσι, βλέπουμε δύο εκδηλώσεις. Ποια ήταν η αντιδιαδήλωση, το αφήνω σε εσάς να το κρίνετε».

Από εκεί και πέρα διακήρυξε ότι «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, αν το επιθυμεί»!!!

Υπενθυμίζουμε πως χθες στην πλατεία Βικτωρίας διοργανώθηκε ξενοφοβική συγκέντρωση με τον μανδύα των γνωστών ακροδεξιών «επιτροπών κατοίκων». Σε αυτήν, έδωσαν το «παρών» τόσο ο Ηλ. Κασιδιάρης όσο και ο Κ. Μπογδάνος.

Κοντά στο ίδιο σημείο διοργανώθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση, η οποία -όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές- χτυπήθηκε από την Αστυνομία και έγιναν συλλήψεις στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.