Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Η κόρη του Βερκιγγετόριξ στο 38ο βιβλίο με τις περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ

Ακόμη και στην εποχή του Αστερίξ ήταν δύσκολο να είναι κάποια έφηβη. Όταν λοιπόν η έφηβη φέρει και το επώνυμο Βερκιγγετόριξ, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο βαρύ είναι το φορτίο σε μια Γαλατία (σχεδόν) κατεχόμενη όλη από τις λεγεώνες του Ιουλίου Καίσαρα.

“Η κόρη του Βερκιγγετόριγα” είναι ο τίτλος του 38ου βιβλίου με τις περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ, του οποίου η παγκόσμια κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτωβρίου. “Στις 24 Οκτωβρίου, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ επιστρέφουν με μια νέα περιπέτεια που θα έχει τίτλο ‘Η κόρη του Βερκιγγετόριγα'”, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκδόσεις Albert-Rene (θυγατρική του ομίλου Hachette Livre) στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πάρκο Αστερίξ, βορείως του Παρισιού.

Όπως συνηθίζει, ο εκδοτικός οίκος ήταν φειδωλός στις πληροφορίες που αφορούν το νέο βιβλίο, το οποίο υπογράφει όπως και τα τρία προηγούμενα το δίδυμο Ζαν-Ιβ Φερί (σενάριο) και Ντιντιέ Κονράντ (σκίτσο).

“Η ανάδειξη μιας έφηβης στο σύμπαν του Αστερίξ, είναι μια καινούργια ιδέα”, δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Φερί. Ανάμεσα στους ελάχιστους εφήβους που αναδείχθηκαν στα προηγούμενα βιβλία, οι ειδικοί θυμούνται τον Γιεγιεδίξ, έναν φοβητσιάρη και τεμπέλη έφηβο στον “Αστερίξ και οι Νορμανδοί”. Ο σεναριογράφος πάντως διαβεβαιώνει ότι η νεαρή της οποίας δεν αποκαλύπτει το μικρό όνομα, έχει χαλύβδινο χαρακτήρα σαν του πατέρα της.

Μετάβαση στο περιεχόμενο