Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Κύπρος αποχαιρετά το Δημήτρη Χριστόφια – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Προέδρου

Με δάκρυα στα μάτια, άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, αποχαιρετoύν τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο οίκημα της ΠΕΟ για το ύστατο χαίρε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια, που εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 3.00μμ, συνόδευσε η οικογένεια του εκλιπόντος και παρέλαβε λίγο μετά τις 8.30πμ στο οίκημα της ΠΕΟ η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού.

Κόσμος είχε μαζευτεί στο οίκημα της ΠΕΟ αναμένοντας τη σορό και κατά την άφιξή της ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και απλοί πολίτες, καθώς και Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να φτάνουν στο οίκημα της ΠΕΟ για το ύστατα χαίρε. Τα συλλυπητήρια δέχεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Γύρω από τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια έχει τοποθετηθεί τιμητική φρουρά από στελέχη του ΑΚΕΛ, η οποία εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επάνω στο φέρετρο, που είναι καλυμμένο με τη σημαία της Κύπρου και του ΑΚΕΛ, έχουν τοποθετηθεί μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις που είχε λάβει ο ηγέτης της Αριστεράς, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον χώρο του οικήματος έχουν τοποθετηθεί ελιές, οι οποίες συμβολίζουν την Κύπρο και την ειρήνη.

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα μεταβεί στην Κύπρο για να παραστεί στην κηδεία. Στην αντιπροσωπεία της ΚΕ θα πάρουν ακόμα μέρος και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, και ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.