Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει το θέμα του Σχολείου Μεταναστών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας – Τι θα κάνετε κ. Γκότση;

Το θέμα της λειτουργίας του σχολείου των μεταναστών και πιο συγκεκριμένα της απόρριψης « αιτήματος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΣΕΦΕΡΗΣ για την παραχώρηση 2 αιθουσών στο 4ο Δημοτικό σχολείο από το Δ.Σ της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής» ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Ιωνίας ζητάει να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση «Φέρνουμε το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο που είναι εκείνο το πολικό όργανο που μπορεί να αποφασίσει, να δώσει λύσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η απόφαση των εκπροσώπων των παρατάξεων που τους έστειλαν να τις εκπροσωπήσουν. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Προς
Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Ιωνίας κ.Χ. Αναμουρλόγλου.

Κοινοποίηση Δήμαρχο Ν.Ιωνίας κ. Η. Γκότση.

Η λαϊκή συσπείρωση Ν.Ιωνίας ζητάει να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του πρώτου δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα της απόρριψης αιτήματος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΣΕΦΕΡΗΣ για την παραχώρηση 2 αιθουσών στο 4ο Δημοτικό σχολείο από το Δ.Σ της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής,  που εδώ και 5 χρόνια τα μέλη του συμβάλουν εθελοντικά στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και ταυτόχρονα στην όσο το δυνατόν ποιο ομαλή ένταξη αυτών των ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία.

Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα θλιβερό και παραπέμπει σε ρατσιστικές αντιλήψεις, εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, αντί να δίνουν προτεραιότητα και διέξοδο στη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, για να κάνουν τη ζωή τους πιο ανθρώπινη, να βάζουν εμπόδια, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στη δράση και τις πρωτοβουλίες ενός συλλόγου που πραγματικά εθελοντικά κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα βασικά δικαώματα.

Η δημοτική Αρχή πρώτα και κύρια, αλλά και οι παρατάξεις που υποδεικνύουν τους εκπροσώπους τους στο συγκεκριμένο όργανο, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, γιατί για τέτοιου είδους αποφάσεις, το λιγότερο που μπορεί να σκεφτεί κανείς, είναι ότι έρχονται σε αντίθεση με τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τους, στο τεράστιο θέμα των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Αντί ο ίδιος ο δήμος να ενδιαφερθεί να διαθέσει δομές και να τους συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, προβάλει αστήρικτες δικαιολογίες για να τους καλύψει.

Φέρνουμε το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο που είναι εκείνο το πολικό όργανο που μπορεί να αποφασίσει, να δώσει λύσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η απόφαση των εκπροσώπων των παρατάξεων που τους έστειλαν να τις εκπροσωπήσουν. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Κ.Κατημερτζόγλου

Κύριε Γκότση, πάλι τα ίδια; – Και φέτος εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου μεταναστών;