Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Μαύρη Διεθνής των ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική ενάντια στην Βενεζουέλα, Κούβα και Νικαράγουα

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo περιδιαβαίνει στους φίλους και συμμάχους των ΗΠΑ στην Λ.Αμερική και τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην Βενεζουέλα, την Κούβα, και την Νικαράγουα.

Αυτές οι τρείς χώρες είναι το «μαύρο σύννεφο της τυραννίας» διατείνεται ο Pompeo.

Στο Περού δηλώνει ο υπουργός των εξωτερικών Nestor Bardales μετά την συνάντηση με τον Pompeo: « Όλες οι χώρες που υπερασπίζονται την δημοκρατία πρέπει να ενωθούν για να διώξουν την δικτατορία από την Βενεζουέλα».

Δεύτερος παπαγάλος, άλλο που δεν θέλει, ο πρόεδρος της Βραζιλίας που πρόθυμα δηλώνει « να δουλέψουμε όλοι μαζί ενάντια σε απολυταρχικά καθεστώτα», εννοώντας και την Κούβα και την Νικαράγουα.

Στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα ο Pompeo είχε την ευκαιρία να παρέμβει με σύνδεση βίντεο στην συνάντηση των εκπροσώπων της Αργεντινής, Βραζιλίας, Χιλής, Κολομβίας, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Ονδούρας, Μεξικό, Παναμά, Παραγουάη, Περού, Γουιάνα και Saint Lucia, που αποκαλείται “η ομάδα της Λίμα”και:

-Να απαιτήσει ενέργειες και μέτρα ενάντια στην Βενεζουέλα.

-Να απαιτήσει να μην αναγνωρίσουν για πρόεδρο τον Μαδούρο που ορκίζεται στις 10 Ιανουαρίου.

-Να ζητήσει ακόμη και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Αργεντινής, Βραζιλίας,Χιλής, Κολομβίας και Περού είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της Βενεζουέλας, Κούβας, και Νικαράγουας.

Δεν είναι τυχαία και η στάση της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα που κύρηξε από το Σάββατο, όπως αναρτήθηκε στο «ΑΤΕΧΝΩΣ», παράνομη την νέα θητεία του Μαδούρο στο Κοινοβούλιο ανκαί δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Κάλεσε ακόμη και τις Ένοπλες Δυνάμεις να «υποστηρίξουν τις προσπάθειες για να “αποκατασταθεί η δημοκρατία” στη Βενεζουέλα, η οποία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της».

Μόνο το Μεξικό αρνήθηκε να υπογράψει το ανακοινωθέν των υπόλοιπων δηλώνοντας μέσω του Υπουργείου εξωτερικών ότι σέβεται την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία κάθε χώρας και δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας Jorge Arreaza δηλώνει ότι “η συμμετοχή των ΗΠΑ στην συνάντηση της Λίμα χωρίς να είναι μέλος, αποτελεί ταπεινωτική υποχώρηση για τις χώρες που συμμετείχαν”.

“Προειδοποιούμε “καυτά” την Ουάσινγκτον ενάντια σε τέτοιους πειρασμούς “, δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμπόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία για το ίδιο θέμα.

Ο δε Ραούλ Κάστρο στον λόγο του στα 60 χρόνια της Επανάστασης τόνιζε πως «οι ΗΠΑ επιστρέφουν στον απαρχαιωμένο δρόμο της σύγκρουσης με την Κούβα και των παρεμβάσεων στην Λατινική».

Η ένταση που δημιουργούν οι ΗΠΑ στην περιοχή θυμίζει πράγματι τις 10ετίες του 50 και 60 όπου οργάνωνε πραξικοπήματα και δικτατορίες, ανοιχτές επεμβάσεις και έσπερνε την καταστροφή στους λαούς της περιοχής. Οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να μιλήσουν και να βάλουν φρένο στα σχέδιά τους.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία