Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η μεγάλη συγκέντρωση για τις 8 Μάρτη έστειλε μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας, της καταστολής, της επίθεσης σε υγεία και δικαιώματα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συγκέντρωση έξω από την Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα, Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων, Ενώσεων Αυτοαπασχολουμένων, Γυναικείων και Φοιτητικών Συλλόγων, η οποία έστειλε αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία, την καταστολή, στην επίθεση στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Με συνθήματα που καταδίκαζαν την τρομοκρατία και την καταστολή οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σύνταγμα με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τα Προπύλαια όπου έγινε μαζική συγκέντρωση.

«Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», «ΜΑΤ, βία, αυταρχισμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε και σχετική δήλωση στα Προπύλαια: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα καλυμμένα στόματα πίσω από τις μάσκες, έχουνε φωνή, η οποία ακούγεται στεντόρεια ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην καταπίεση ανδρών και γυναικών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στην κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών, για την ισοτιμία της γυναίκας, ενάντια στον κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή».

Νωρίτερα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  κατά την περιοδεία του στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Τόνισε:
«Επειδή σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ένα μήνυμα: Με μεγαλύτερη δύναμη στους νέους ταξικούς αγώνες, άντρες και γυναίκες μαζί προχωράμε».

Στην κινητοποίηση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία, συμμετείχαν μαζικά με πανό και πικέτες, εργατικά σωματεία, Ενώσεις και Σύλλογοι ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

Μαζική η συγκέντρωση στα Προπύλαια

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας», είναι το σύνθημα στην εξέδρα της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια από Ομοσπονδίες, Εργατικά Συνδικάτα, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, τιμώντας αγωνιστικά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Κάλεσμα συμμετοχής είχε απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Μπροστά από την εξέδρα της συγκέντρωσης, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό,  είχαν πάρει θέση σύλλογοι και ομάδες γυναικών, σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Στη συγκέντρωση μίλησε η Πόπη Ξεκαλάκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, ενώ νωρίτερα μίλησε η Ελένη Ξηρογιάννη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ένα σύνθημα πρέπει να μας διαπεράσει όλους και όλες: «Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Οι μάσκες έχουν πέσει. Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές, στις γειτονιές, με την προστασία της Υγειας», ξεκαθάρισε και υπενθύμισε πως έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει μέτρα για την ουσιαστική προστασία του και από την πανδημία. «Μακριά τα χέρια σας, από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση και τον υπουργό της Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Κάλεσε τα σωματεία να μην αφήσουν χώρο δουλειάς και πρόβλημα για το οποίο να μην παρέμβουν, κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», «Η κρατική και εργοδοτική βία δε θα μας κλείσει το στόμα», «Υψώνουμε τη γροθιά μας, σπάμε τον φόβο», είναι το μήνυμα που έστειλαν με τα πανό τους.
«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», διεκδικούν ενώ καλούν σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει σε ωράρια και ζωή – «λάστιχο». Από το βήμα της συγκέντρωσης οι διοργανωτές κατήγγειλαν την εργοδοτική και κρατική βία, την καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στο λαό και ξεκαθαρίζουν πως η απάντηση θα δοθεί με πιο μαζικές κινητοποιήσεις.

  • Ανάλογες μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Συγκέντρωση Θεσσαλονίκη 8 Μάρτη 2021 μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατίας καταστολής επίθεσης σε υγεία δικαιώματα