Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Μόρια στις φλόγες: Τον ξέρουμε τον ένοχο, είναι γνωστή η αιτία…

Η πύρινη καταστροφή στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο έρχεται να επιβεβαιώσει τις κολοσσιαίες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων (του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ) και της Ε.Ε. που, σε συμφωνία με την Τουρκία, μετέτρεψαν τα ελληνικά νησιά σε αποθήκες ψυχών.

Τόσο η Μόρια όσο και άλλοι «καταυλισμοί» προσφύγων σε νησιά του Αιγαίου είναι το αποτέλεσμα της επονείδιστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που στήθηκε στις πλάτες εξαθλιωμένων ανθρώπων. Από την Ειδομένη μέχρι τη Μόρια, χιλιάδες άνθρωποι, μωρά, γυναικόπαιδα παγιδεύτηκαν και στοιβάχτηκαν κυριολεκτικά σαν σαρδέλες, κάτω από άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Ήταν θέμα χρόνου να σκάσει η βόμβα. Ο καταυλισμός της Μόριας, ένα σύγχρονο «Νταχάου», φιλοξενούσε 13.000 ανθρώπους σε έναν χώρο που προορίζονταν για μόλις 2.000! Οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την στήριξη της Ε.Ε., έκλειναν προκλητικά τα αυτιά τους στις συνεχείς εκκλήσεις φορέων, υγειονομικών, προσφύγων και κατοίκων για την αποσυμφόρηση της δομής.

Αντί να δώσουν λύση στο πρόβλημα που συνεχώς μεγάλωνε, οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαντούσαν με καταστολή, ρίχνοντας νερό στο μύλο των μισαλλόδοξων, ρατσιστικών και ακροδεξιών φωνών. Αυτών που κραύγαζαν και κραυγάζουν για «λαθροεισβολείς» χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία.

Τον ξέρουμε, λοιπόν, τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία της πύρινης κόλασης στη Μόρια. Είναι οι αστικές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες-μετανάστες ως «χαρτί» στα γεωπολιτικά τους παιχνίδια. Απέναντι σε όλους αυτούς, απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο λαός πρέπει να αντιτάξει την αλληλεγγύη του απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι είναι θύματα του βάρβαρου συστήματος που γεννά πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καταστροφή και φτώχεια.

Κάηκε ολοσχερώς η Μόρια (ΦΩΤΟ)