Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Η ΟΓΕ στον «Πλούτο» στην Επίδαυρο

Την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πλούτος», του Αριστοφάνη, το Σάββατο 14 Ιούλη, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, θα παρακολουθήσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η ΟΓΕ οργανώνει εκδρομή που περιλαμβάνει αναχώρηση στις 14 Ιούλη από την Αθήνα, παρακολούθηση της παράστασης, διανυκτέρευση την ίδια μέρα στο Ναύπλιο και επιστροφή την επομένη (15 Ιούλη) στην Αθήνα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 7/6/2018 στα τηλέφωνα 697.7120.661 και 210.3629.460. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Σερβίας, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλόγεβιτς και μεικτό θίασο από Ελληνες και Σέρβους ηθοποιούς.

Ο Χρεμύλος, μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών, επιστρέφει φέρνοντας μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι, δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια), που τόσον καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χαρές της φτωχής πλην τίμιας ζωής, αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλόγεβιτς. Σκηνικά: Κένι Μακ Λέλαν, Κοστούμια: Μαρίνα Μεντένικα. Συνθέτης: Αγγελος Τριανταφύλλου. Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου. Χορογράφος: Αμαλία Μπένετ.

Πλούτος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρεμύλος: Γιώργος Γάλλος, Καρίων: Μανώλης Μαυροματάκης, Πενία: Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ασκληπιός: Γιάννης Κότσιφας, Βλεψίδημος: Μάνος Βακούσης κ.ά.

Συμμετέχει 10μελής χορός μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο