Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Πετρούπολη χρειάζεταιαγωνιστές και όχι υλοποιητές της αντιλαϊκής πολιτικής – Ψήφο στον Βαγγέλη Σίμο

Σε κλίμα μαχητικότητας, αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η πολύ μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη, στη Στρογγυλή Πλατεία, με ομιλητή τον Βαγγέλη Σίμο.

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε δήμαρχο αγωνιστή, όχι της κυβέρνησης χειροκροτητή», «Ήρθαν τα συμφέροντα, μυρίστηκαν φαΐ, για πούλημα δεν είναι η Πετρούπολη» και «Η νεολαία και θέλει και μπορεί να ξαναβγάλει δήμαρχο αγωνιστή», οι εκατοντάδες κόσμου που έδωσαν το «παρών» δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό ώστε ο δήμος να έχει στο τιμόνι ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή, κομμουνιστή δήμαρχο.

petroypoli3

Παρόντες στη συγκέντρωση και ο ηθοποιός Γ. Κιμούλης, όπως και οι πρώην δήμαρχοι της πόλης Γ. Γιώγος και Θ. Κοτσαμπάς. Επίσης, ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, βουλευτής και Κ. Παπαδάκης, ευρωβουλευτής.

petroypoli7

Η συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Σπύρου Παξιμαδά, γιου του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου της πόλης Νίκου Παξιμαδά, ο οποίος είπε:

«Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να ανοίγω τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωσή μας, το κάλεσμα νίκης για επανεκλογή του Βαγγέλη Σίμου στη Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης.

Όπως πολλοί ακόμη συμπολίτες μας, κατοικούμε σ’ αυτόν τον τόπο από τότε που ήταν χωράφια και νταμάρια, με ανύπαρκτες υποδομές για τους κατοίκους του.

Όλη η Πετρούπολη γνωρίζει τους αγώνες και την τεράστια προσφορά των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών για πάνω από 40 χρόνια στη Δημοτική Αρχή για να μετατρέψουν εκείνα τα χωράφια σε μια πόλη-στολίδι για τη Δυτική Αθήνα.

Μια πόλη που τη ζηλεύουν όλοι, την επιλέγουν οι νέοι για να ζήσουν και να μεγαλώσουν εδώ τα παιδιά τους κι ας λένε άλλα οι αντίπαλοί μας.

Αυτή η τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον πατέρα μου, τον αείμνηστο δήμαρχο Νίκο Παξιμαδά και συνεχίστηκε από όλους τους μετέπειτα κομμουνιστές δημάρχους, τον Γιώργο Γιώγο, τον Θωμά Κοτσαμπά, συνεχίζεται και σήμερα από τον Βαγγέλη Σίμο.

Πάντα στο επίκεντρο της προσοχής αυτών των δημάρχων ήταν τα συμφέροντα, η ζωή των κατοίκων της Πετρούπολης και όχι τα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο λαός της Πετρούπολης έχει πικρή πείρα από την 8χρονη διοίκηση Βλάχου. Να μην επιτρέψει με την ψήφο του το πισωγύρισμα σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις.

Πέρα από όποιες παρατηρήσεις μπορεί να έχει κάποιος, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τιμιότητα, την αγωνιστικότητα, τη φιλολαϊκή διοίκηση του Βαγγέλη Σίμου που μετριέται και με αποτελέσματα, τη βλέπουν όλες οι οικογένειες της Πετρούπολης.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική ιστορία αυτής της της πόλης.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για δήμαρχο αποκούμπι και συμπαραστάτη στα βάσανα και τα προβλήματά μας. Όχι για δήμαρχο που θα μας προσθέσει κι άλλα από πάνω. Ψηφίζουμε όλοι και όλες για δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο».

petroypoli6

Β. Σίμος: Κάλεσμα συστράτευσης για αγωνιστική Δημοτική Αρχή

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Βαγγέλης Σίμος χαιρέτισε το σημαντικό βήμα του λαού της πόλης, που ανέδειξε την προηγούμενη Κυριακή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρώτη δύναμη με 24% και με επτά μονάδες διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό, καλώντας στον β’ γύρο να γεμίσουν ξανά οι κάλπες με κόκκινα γαρίφαλα, να επανεκλεγεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε «στους νέους και τις νέες που ψήφισαν για πρώτη φορά, οι οποίοι παρά το γενικότερο κλίμα ωχαδερφισμού, μιζέριας και απομάκρυνσης από τα κοινά, προσήλθαν στις κάλπες, έδωσαν με τη σειρά τους ένα ισχυρό “παρών” και απέδειξαν ότι οι νέοι έχουν φωνή και γνώμη για το μέλλον, τόσο μέσα από τις εκλογές όσο και μέσα από τους αγώνες συνολικά!».

Αναφερόμενος στον άλλον υποψήφιο που πέρασε στον β’ γύρο, θύμισε ότι είναι ο ίδιος συνδυασμός που καταψηφίστηκε από το λαό της πόλης το 2010. Σχολίασε ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες πετάει λάσπη στη «Λαϊκή Συσπείρωση, όμως «δεν διακατέχεται από φαντασία και λέει ακριβώς ό,τι έλεγε και το 2002. Μάλλον θα ανέσυρε όλη τη βρωμιά και τη δυσωδία που έχει κλεισμένη σε κάποιο ντουλάπι και την ξανάριξε όλη, αυτούσια, μέσα στην πόλη. Βέβαια, τον είχαμε συνηθίσει από την εποχή που έριχνε την ίδια λασπολογία και για τον τότε δήμαρχο Γιώργο Γιώγο, ότι δήθεν είχε “φάει” χρήματα του δήμου και ότι μέρος από αυτά τα είχε “επενδύσει” στην κατασκευή βίλας στα βόρεια προάστια!

petroypoli5

Σας το είπαμε την προηγούμενη Παρασκευή, σας το λέμε και τώρα: “Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”. Όσες συκοφαντίες κι αν εξαπολύσετε, τους δεσμούς μας με τον πετρουπολιώτικο λαό δεν θα τους κόψετε».

Σε άλλο σημείο, θύμισε ότι όταν ήταν δήμαρχος ο Στ. Βλάχος είχαν γίνει οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου, που στήριξε και η σημερινή αγωνιστική δημοτική αρχή, ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων, στην προσπάθεια να εφαρμοστούν τα προγράμματα stage, να γίνει «η Πετρούπολη ο πρώτος δήμος που έφερε αυτά τα προγράμματα ελαστικοποίησης, με πολύ χαμηλές αμοιβές για τους εργαζόμενους, με στέρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και με αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον. Τότε που τα απορριμματοφόρα είχαν κλείσει το δήμο και είχε απειλήσει να φωνάξει ακόμα και εισαγγελέα…».

Απαντώντας στις αντιΚΚΕ επιθέσεις του αντίπαλου συνδυασμού και στα περί «κομματικού μηχανισμού», ο Β. Σίμος τόνισε: «Σε ποιον κομματικό μηχανισμό αναφέρεστε; Δηλαδή τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς χωρίς να πληρώνουν ούτε μισό ευρώ για τροφεία, οι 5.500 εγγεγραμμένοι δημότες στις δράσεις του Πολιτισμού – Αθλητισμού, οι ωφελούμενοι από τη δομημένη πλέον Κοινωνική Υπηρεσία με τα Κέντρα Κοινότητας, τον Συμβουλευτικό Σταθμό, την Κοινωνική Αποθήκη Τροφίμων, το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι κομματικοί ψηφοφόροι;

Οι εκατοντάδες πολιτιστικές και αθλητικές δωρεάν δραστηριότητες, όπως το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, η Αθλητική Άνοιξη, το “Κολυμπάμε για καλό σκοπό”, οι διαδημοτικοί αγώνες, οι ημερίδες, τα σεμινάρια δεν απευθύνονται σε όλους τους πολίτες;

petroypoli4

Το πλήθος των αθλητικών δράσεων, όπως διοργάνωση πεζοποριών, ποδηλατικών γύρων, αγώνων ανώμαλου δρόμου, με τη συμμετοχή κυρίως της νέας γενιάς, όπως για παράδειγμα ο 1ος Αγώνας Δρόμου “Ν. Παξιμαδάς” ή ο Ποδηλατικός Γύρος Πετρούπολης δεν απευθύνονται στο σύνολο των αθλούμενων και αθλητών, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους, με στόχο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού; (…)

Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε! Αλλά αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε είναι ότι το άνοιγμά μας είναι πλατύ! Ότι στην Πετρούπολη μας εμπιστεύεται χιλιάδες κόσμος, ακόμη και κόσμος που δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας! Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι είμαστε περήφανοι που έχουμε ως παράδειγμα και ως πρότυπο ανθρώπου τον άνθρωπο με το γαρίφαλο! Γιατί με τέτοια ιδανικά μεγαλώσαμε! Εσείς μάλλον δεν είστε και πολύ περήφανος για την πολιτική σας διαδρομή! Γιατί ακόμα υπάρχουν οι φωτογραφίες με τον Τσίπρα και με την Δούρου όταν είχαν έρθει στην Πετρούπολη, όταν δεν τα βρήκατε το 2014 για την Περιφέρεια βγάλατε τόσο μένος απέναντί τους που γίνατε μέλος του ΚΙΝΑΛ, αλλά βέβαια λίγους μήνες πριν τις εκλογές ζητήσατε και τη στήριξη της ΝΔ!».

Συνεχίζοντας, ο Β. Σίμος απαρίθμησε τις απανωτές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη όταν στη δημοτική αρχή βρισκόταν ο σημερινός δεύτερος υποψήφιος: 8% αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού το 2005 και 3% αύξηση στα τέλη νεκροταφείου και κοινόχρηστων χώρων, 4% αύξηση το 2005, 2,9% το 2007, όπως και το 2008, τονίζοντας ότι διαχρονικά οι εκλεγμένοι με τη στήριξη του ΚΚΕ ήταν αντίθετοι με τις αυξήσεις αυτές.

Και τόνισε: «Ο λαός γνωρίζει ποιος είναι αυτός που αύξησε την τοπική φορολογία και ποιος είναι αυτός που σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης, προχώρησε σε μειώσεις ή και σε καταργήσεις των δημοτικών τελών, για να απαλλάξουμε τους Πετρουπολιώτες από τα φορολογικά βάρη, στο βαθμό που μπορούμε. Γνωρίζει ότι προχωρήσαμε σε μειώσεις ή και σε καταργήσεις σε ανθρώπους που έχουν τα απαιτούμενα κοινωνικοταξικά κριτήρια (άποροι, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ΑμεΑ, άνεργοι κ.λπ.), έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των δημοτών και κυρίως όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

petroypoli2

Στη συνέχεια έδωσε απάντηση στη νέα συκοφαντία που εξαπέλυσε ο αντίπαλος συνδυασμός, ότι δήθεν η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέλει να γίνει χωματερή στα όρια της πόλης, στο Λατομείο Μουσαμά! «Κάνει πως δεν γνωρίζει τους αγώνες που δώσαμε, με συσκέψεις, κινητοποιήσεις και μάζεμα υπογραφών, για να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής και να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων! Αγώνα που έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», τόνισε ο δήμαρχος.

Αφού έκανε εκτενή αναφορά σε μια σειρά έργων που έχει υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή, ανέλυσε προτεραιότητές της που ήδη έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπλαση στο Καμίνι, η χωροθέτηση του Δημαρχείου και του Ωδείου, η δημιουργία ενός ακόμη χώρου άθλησης στο Εθνικό Στάδιο, η ανακατασκευή ανοιχτών αθλητικών χώρων κ.λπ.

Από την άλλη, σχολιάζοντας τις θέσεις της αντίπαλης παράταξης, ανέδειξε ότι δεν παίρνει θέση για τα σοβαρά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η ενδεχόμενη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανταποδοτικότητα. «Ο κ. Βλάχος έχει εμπειρία στη λήψη μέτρων που δεν είναι υπέρ του λαού, όπως τα προγράμματα ελαστικών σχέσεων εργασίας, όπως το να μην προχωρά σε μονιμοποιήσεις εργαζομένων όταν είχε τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα ο δήμος σήμερα να στερείται προσωπικό σε πολλές ειδικότητες. Αντίθετα, εμείς στη θητεία αυτή έχουμε προχωρήσει στη μονιμοποίηση υπαλλήλων και παλεύουμε για να υπάρχει προσωπικό που θα καλύπτει τις ανάγκες σε όλους τους τομείς, κηπουρούς, καθαριότητα, ηλεκτρολόγους, βρεφονηπιοκόμους κ.λπ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

petroypoli1

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν τη μάχη με αισιοδοξία, μαχητικότητα, ελπίδα και δύναμη. «Καλούμε όλο τον πετρουπολιώτικο λαό, ανεξαρτήτως τι ψήφισε στον πρώτο γύρο, να πάμε μεθαύριο ενωμένοι στον γνωστό δρόμο, που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε, για να έχουμε μια Δημοτική Αρχή που δεν θα διαχωρίζει το λαό, θα τον ενώνει στον κοινό αγώνα, για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας!

Η Πετρούπολη χρειάζεται ανθρώπους αγωνιστές και όχι υλοποιητές της αντιλαϊκής πολιτικής, ανθρώπους με όρεξη να δουλέψουν και να προσφέρουν! Γι’ αυτό, ξανά “Λαϊκή Συσπείρωση” στο τιμόνι του δήμου!».