Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Πιονγιάνγκ θα φιλοξενήσει την Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων το 2020

Στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας θα διεξαχθεί η 22η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων την ερχόμενη χρονιά. 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο του κλεισίματος των εργασιών της 21ης Διεθνούς Συνάντησης που έλαβε χώρα στην Σμύρνη στις 18-20 Οκτώβρη και την οποία συνδιοργάνωσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) και το ΚΚΕ. Στην έναρξη των εργασιών της Συνάντησης, ομιλία εκφώνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό χώρο στα περίχωρα της Σμύρνης με την συμμετοχή εκπροσώπων 75 Κομμάτων από 61 χώρες. Ακόμα, 10 κόμματα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν έστειλαν μηνύματα, ενώ στο οργανωτικό μέρος συνέβαλαν σύντροφοι και από τα δύο αδελφά κόμματα για την άψογη διεξαγωγή των εργασιών της συνάντησης.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με συζήτηση για το κάλεσμα της συνάντησης, τις κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, καθώς και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που είχαν κατατεθεί.

smirni atex1