Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΠΟΘΑ καταγγέλλει τη νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»

Την επαναλειτουργία του θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στη νέα αστυνομική επιχείρηση σήμερα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ αναφέρεται στην «απαράδεκτη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το πρωί (24/5), που προσπάθησε να σφραγίσει ξανά το Θέατρο ”ΕΜΠΡΟΣ” αυτή τη φορά με σιδερένια κάγκελα, επαναλαμβάνοντας την παρανομία της Πέμπτης, 20 Μαΐου», όταν το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε με τσιμεντόλιθους από συνεργείο.

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο» επισημαίνει η ΠΟΘΑ και συμπληρώνει: «Οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε την παράνομη παρέμβαση στο διατηρητέο κτίριο. Οι εργασίες σταμάτησαν μόνο όταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” και “Ανταρσία στις γειτονιές” απείλησαν με μηνύσεις. Κατόπιν ο εργολάβος με το συνεργείο ηλεκτροσυγκολλητών συγκέντρωσαν τα υλικά τους και αποχώρησαν».

Για τη νέα, σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ, το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» από ένα άδειο κτίριο μετατράπηκε εδώ και μια δεκαετία σε πολυδύναμο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής έκφρασης, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter