Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς», σας περιμένουμε στον Πολυχώρο Τέχνης Πύλη 82

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε όλοι τα ζώα, οφείλουμε όμως να τα σεβόμαστε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζώα στις μέρες μας είναι θύματα της αδιαφορίας της πολιτείας και της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους (οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τους υπεύθυνους κηδεμόνες), της αδέσποτης απανθρωπιάς, της βίας και των προτύπων που γεννά το κοινωνικοοικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε.

Αν θα μπορούσε να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των ζώων που κακοποιούνται βάναυσα, που ζητούν αυτό δικαιούνται, Θα άλλαζε η κατάσταση άραγε; Θα γινόμασταν πιο ευαίσθητοι και θα συμμεριζόμασταν το δικαίωμά τους στην ζωή και την αξιοπρέπεια;

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του προβλήματος; Τι πρέπει να γίνει άμεσα;

Αυτά θα συζητήσουμε στην εκδήλωση, με θέμα «Η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων – Τα ζώα συντροφιάς», που συνδιοργανώνουμε (Ατέχνως) με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και καλεσμένο τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, φυσικός σύμμαχος των αδύναμων και ανυπεράσπιστων, ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που υπερψήφισε την τροπολογία για την υπεράσπιση της προστασίας των ζώων στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση.

Θα μιλήσει η Φαίη Λιάρα, εκπαιδευτικός, συνεργάτιδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Δε θα ακούσουμε μόνο τους ομιλητές, θα συζητήσουμε μαζί τους, θα τους θέσουμε ερωτήματα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ηρακλής Κακαβάνης, δημοσιογράφος – εκδότης του Ατέχνως

Σας περιμένουμε, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, σε έναν ωραίο χώρο, στον στον Πολυχώρο Τέχνης Πύλη 82 Multispace (Κεραμεικού 82 – Αθήνα).

Το σχετικό event στο Facebook ΕΔΩ

puli2

Αποψη του χώρου της εκδήλωσης

puli1

Στιγμιότυπο από άλλη εκδήλωση στο χώρο

puli3

Αποψη το το εσωτερικό του Πολυχώρου Πύλη 82