Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασπάζεται την εικόνα της Παναγιάς!!! – Πού είναι η «ατομική ευθύνη»;

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και συνεχών συστάσεων για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού, ο ανώτατος πολιτικός άρχων της χώρας, η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου, σε ιερό ναό στην Αγιάσο της Λέσβου όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό της Παναγίας «συνεχώς φορούσε τη μάσκα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία κατέβασε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην υποδοχή της και όταν προσκύνησε την αρχαία εικόνα της παναγίας στο Ναό» (πηγή: stonisi.gr).

Ο ανώτατος πολιτικός άρχων δίνει «διαπιστευτήρια» στον ανορθολογισμό και στο θάνατο.  Η δημόσια υγεία «προσκυνά» θρησκευτικές και μεταφυσικές ιδεοληψίες, τη στιγμή που η πανδημία απειλεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο αντίκτυπος αυτής της πράξης της Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτός από τη συμπεριφορά των θρησκευόμενων, θα αποτυπωθεί και στη λίστα των θυμάτων του Covid-19.

Είναι ένα στιγμιότυπο που αποδίδει τι ακριβώς έγινε σήμερα ανά την Ελλάδα με τα προσκυνήματα και τις μεταλαβιές… με την ανοχή και τη συμμετοχή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Της πολιτικής ηγεσίας που δε χάνει ευκαιρία να στοχοποιεί και να ενοχοποιεί τη νεολαία για τη διασπορά του ιού προκειμένου να κρύψει τις δικές της ευθύνες.