Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η πυρκαγιά 12-Αυγ-2019 στον Υμηττό «ξύπνησε» τον Βοσκόπουλο

Ευτυχώς …όλα δείχνουν ότι δεν θα παραλάβω «καμμένη γη», ανάσανε με ανακούφιση ο Χρήστος και ενημερώνω με τη σειρά μου τους συμπολίτες μου, ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει καθώς αναμένεται να ισχυροποιηθεί ο «στρατηγός άνεμος» κατά τις απογευματινές ώρες.
Πέρα από τις νομοθετικές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες προς επίλυσιν του θέματος, είναι βέβαιο πως πρέπει να αναλάβουμε δράση 😂
⚠️ Θα πρέπει άμεσα, να γίνει συνάντηση όλων των φορέων του δήμου και της περιφέρειας, του ΣΠΑΥ, όπως και κάθε εμπλεκομένου, ώστε με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, να προλάβουμε τα χειρότερα 🆘
⚠️ Είναι επιβεβλημένα😂 προς το παρόν: μόνιμο πυροσβεστικό όχημα στις κεραίες, συστηματικές περιπολίες από το παρακείμενο στρατόπεδο, τους εθελοντές, άμεση τοποθέτηση ειδικών ψηφιακών ανιχνευτών φωτιάς 😂 ⁉️, αλλά κυρίως, εκστρατεία καθαρισμού του Υμηττού από σκουπίδια και ξερόκλαδα 🆘


Εν μέσω κατάστασης συναγερμού, τόσο των υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής -με συντονιστή / πολιτικό προϊστάμενο, τον αντιδήμαρχο κ. Σίμο Πολυχρονάκη, όσο και της εθελοντικής δασοπροστασίας έρχεται το άτομο που θα αναλάβει από 1η Σεπτέμβρη νέος δήμαρχος, που μάλλον πολύ όψιμα «ανακάλυψε την Αμερική» να δηλώνει (μεταξύ άλλων), σε ανακοίνωση μέσω ΜΚΔ, τα παραπάνω ❗ανεκδιήγητα❗ θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης Ράλλειες «κουκουνάγες», «που πιάνουν φωτιά και εκτινάσσονται», την μετέπειτα «ασύμμετρη απειλή» και τον «στρατηγό άνεμο» του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα κλπ. κλπ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ καθώς και ανακοίνωση-απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής -τα συμπεράσματα δικά σας.

Υμηττός Πυρκαγιά 3 00πμ Δευτέρα 12 Αυγ 2019 Καισαριανή_3

Ξημερώματα Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019 – Πολύωρη μάχη με τις φλόγες στην κορυφογραμμή του Υμηττού για να προστατευτεί το δάσος της Καισαριανής.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Αυγούστου και ενώ επικρατούσαν καιρικές συνθήκες που είχαν θέσει τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στους ανατολικούς πρόποδες του Υμηττού, από άγνωστη έως τώρα αιτία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις κατακαίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση και νεαρά πεύκα και μέχρι τις 4:00 είχε προσεγγίσει την κορυφογραμμή του Υμηττού, με πραγματικό κίνδυνο να περάσει στην δυτική του πλευρά και να απειλήσει το εκεί πλούσιο δασικό σύστημα και το αισθητικό δάσος της Καισαριανής.Υμηττός Πυρκαγιά 4 00πμ Δευτέρα 12 Αυγ 2019

Για την ανάσχεση της πυρκαγιάς και την αποτροπή της εξέλιξής της, δόθηκε πραγματική μάχη με τις φλόγες στην κορυφογραμμή του Υμηττού από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους Εθελοντές Δασοπροστασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, είχε γίνει εφικτή η πλήρης οριοθέτηση της καμένης έκτασης.

Δασοπροστασία Δ Κ Ακαριαία υπήρξε η κινητοποίηση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής (Ε.Δ.Δ.Κ.) και η συμβολή των μελών της καθοριστική στην εξέλιξη της κατάσβεσης.

🔴  Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ε.Δ.Δ.Κ., στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 30 εθελοντές, που επάνδρωσαν το σύνολο των οχημάτων πρώτης προσβολής του Δήμου (4 οχήματα), την υδροφόρα του, πεζοπόρο τμήμα που επιχείρησε στο σημείο μέχρι τις απογευματινές ώρες και τα παρατηρητήρια του βουνού.

🔴  Ειδικότερα το όχημα πρώτης προσβολής –ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 3– που βρισκόταν σε ολονύκτια περιπολία στον Υμηττό ήταν ανάμεσα στις πρώτες δυνάμεις που κατέφτασαν στην κορυφογραμμή και ξεκίνησαν μαζί με την Πυροσβεστική την ανάπτυξη του δικτύου πυρόσβεσης που έκανε εφικτή την ανάσχεση του μετώπου της πυρκαγιάς.

🔴  Από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού επιφυλακής και η έξοδος του υδροφόρου οχήματος του Δήμου (περίπου στις 4:20), ενώ επίσης εξασφάλισε από την δημοτική επιχείρηση ΚΕΔΗΚ την τροφοδοσία των δυνάμεων που επενέβησαν με πόσιμο νερό και τρόφιμα.

Το συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου με τους Εθελοντές και την επικοινωνία με την Περιφέρεια και το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, είχε ο αντιδήμαρχος Πολυχρονάκης Σίμος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Δικτύου των εθελοντών στο δημοτικό Στάδιο Μ. Κρητικόπουλος.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να παραμένουν στο χώρο της πυρκαγιάς για την αποτροπή πιθανής αναζωπύρωσής της. Σε επιφυλακή παραμένει η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Καισαριανής και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να είναι σε ιδιαίτερη επαγρύπνηση και ετοιμότητα και να αποφεύγουν δραστηριότητες και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ακόμα περισσότερο τους καλούμε να συμβάλλουν με την ενεργοποίηση και προσφορά τους στην προστασία της λαϊκής περιουσίας, του Υμηττού και του δάσους του. Στην ενίσχυση της Εθελοντικής Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου μας που για άλλη μια φορά απέδειξε ότι η γνήσια, λαϊκή, ανιδιοτελής προσφορά και η ευαισθητοποίηση, παραμένουν αναντικατάστατα στοιχεία της προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου.

Καισαριανή /  Τρίτη 13.08.2019


Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ακόμα και την ώρα της πυρκαγιάς που απειλούσε το δάσος του Υμηττού, την ώρα που οι εθελοντές και οι υπάλληλοι του Δήμου Καισαριανής έδιναν τιτάνια μάχη δίπλα στις δυνάμεις της πυροσβεστικής, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα που μόνο υπερηφάνεια μπορεί να γεμίζει το λαό της πόλης μας, ο κος Βοσκόπουλος βρήκε τον τρόπο να δείξει για άλλη μια φορά το πραγματικό του μπόι, να καταφεύγει στην συκοφαντία, την παραποίηση της αλήθειας και τη μικρότητα. 

Με ανάρτησή του στο facebook για την πυρκαγιά προσπαθεί να ψέξει τη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να «εξαφανίσει» τη συμβολή της στην κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού, βρίσκοντας να πει ότι δεν ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά.

Η αλήθεια είναι ότι ο κος Βοσκόπουλος τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε δείξει κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την κατάσταση και την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Καισαριανής. Κι αυτό παρά το ότι όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονταν το Σαββατοκύριακο 10-11 Αυγούστου σε «Κατάσταση Συναγερμού», με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να εκτιμάται ως «Ακραίος» και τα μέσα ενημέρωσης να «βουίζουν» εδώ και μέρες.

Με τη φωτιά ακόμα σε εξέλιξη ο κος Βοσκόπουλος εμφανίστηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Δασοπροστασίας. Τράβηξε τις φωτογραφίες του, έκανε τις αναρτήσεις του και απήλθε. Έκτοτε δεν «έδωσε σημεία ζωής», δεν έδειξε ανησυχία  για το πώς εξελίσσεται η πλήρης κατάσβεσή της πυρκαγιάς, για την κατάσταση των ανθρώπων του Δήμου που συμμετείχαν στην επιχείρηση, για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κτλ.

Αυτά δεν έδειξε να τον πολυαπασχολούν ή να τον προβληματίζουν σε σχέση με τα καθήκοντα που θα αναλάβει από την 1η Σεπτέμβρη. Τον απασχόλησε όμως απ’ ότι φαίνεται ότι δεν βρέθηκε κατάλληλα προετοιμασμένος για να δώσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1! 

Φρόντισε επίσης να αποκρύψει ότι το πρωί της πυρκαγιάς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, βρήκε τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο  κο Πολυχρονάκη, που ως όφειλε ήταν από την πρώτη στιγμή της κινητοποίησης με τις δυνάμεις των εθελοντών και τους εργαζόμενους του Δήμου και σε επίσημη επικοινωνία με τους αρμόδιους της Περιφέρειας και της Αστυνομίας. Ο αντιδήμαρχος τον ενημέρωσε κανονικά για την εξέλιξη της πυρκαγιάς ως εκείνη τη στιγμή.

Η μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, του Υμηττού και του δάσους του, είναι ένας μαραθώνιος προσφοράς, καθημερινών θυσιών και συνειδητής στράτευσης. Δεν δίνεται ευκαιριακά με όρους δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας.  

Ο κος Βοσκόπουλος θα πρέπει να επιδείξει πρώτα κάτι από αυτά, πριν αποκτήσει το δικαίωμα να κουνάει το δάκτυλο στη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει αποδείξει διαχρονικά αλλά και στην τελευταία πυρκαγιά, ότι υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα με αυτές τις αρχές.

Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο της δημοτικής της θητείας, αλλά και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη θητεία του.