Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Ρεάλ Μαδρίτης τίμησε την Άχεντ Ταμίμι και τσάτισε το Ισραήλ τόσο που να κάνει δήλωση το υπουργείο Εξωτερικών

Η παλαιστίνια αγωνίστρια Άχεντ Ταμίμι  τιμήθηκε το Σάββατο από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο θρύλος Εμίλιο Μπουντραγκένιο ανέλαβε να παρουσιάσει την Άχεντ Ταμίμι.

Ο θρύλος Εμίλιο Μπουντραγκένιο ανέλαβε να παρουσιάσει την Άχεντ Ταμίμι.

Αυτή την περίοδο η Άχεντ Ταμίμι επισκέπτεται διάφορες χώρες της Ευρώπης για να ενημερώσει για τον αγώνα του λαού της και να αναδείξει τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής (Πρόσφατα ήταν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ). Με αφορμή την παρουσία της στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης, πριν ξεκινήσει ο αγώνας με την Ατλέτικο Μαδρίτης, τίμησε τη νεαρή αγωνίστρια προκαλώντας τη θυμηδία των Ισραηλινών.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δέχεται έναν τρομοκράτη που υποκινεί μίσος και βία, τι έχει να κάνει με τις αξίες του ποδοσφαίρου!» δήλωσε ο Emmanuel Nahshon, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ισπανία, που χαρακτήρισε την ενέργεια της Ρεάλ ως ενθάρρυνση της βίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ προσπάθησε να εμποδίσει το ταξίδι της Άχεντ Ταμίμι στην Ευρώπη. Κατόπιν πιέσεων αναγκάστηκε να άρει την απαγόρευση εξόδου.

Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, όταν τα ξημερώματα της 19ης Δεκέμβρη Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της, κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και συνέλαβαν την 16χρονη Άχεντ επειδή είχε χειρονομήσει εναντίον δύο στρατιωτών με το βίντεο το γεγονότος να κάνει το γύρο του κόσμου.

Η Άχεντ στοχοποιήθηκε μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο Νάμπι Σάλεχ, ένα χωριό βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που χτύπησαν με σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της Μοχάμεντ Ταμίμι.