Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η σκυτάλη της αντικομμουνιστικής επίθεσης στον διορισμένο Γ. Παναγόπουλο! – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη σκυτάλη της συντονισμένης επίθεσης στους κομμουνιστές, αλλά και στα Σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων, τόσο για Σωματεία εργατών, όσο και για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, πήρε σήμερα ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Ο Γ. Παναγόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε χτες η κυβέρνηση και συνέχισε την επίθεση στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αναμασώντας τις συκοφαντίες που εδώ και καιρό εξαπολύει η συνδικαλιστική μαφία για να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις και τους αγώνες των εργαζομένων.

Επιτέθηκε στο ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ισχύει το δίκαιο του ΚΚΕ»! Επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ, κατηγορώντας το για τη «διάλυση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ», αποσιωπώντας ότι σε αυτό ο Καραγεωργόπουλος και η ομάδα του είχαν φέρει νόθους αντιπροσώπους, σεκιουριτάδες, μπράβους, ανθρώπους της νύχτας κ.ά.

Αναμασώντας χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία, χαρακτήρισε το ΠΑΜΕ «συνδικαλιστικό και επιχειρησιακό βραχίονα του ΚΚΕ» γιατί «δρα ως οργάνωση που κάνει διατεταγμένες επιχειρήσεις», ενώ ισχυρίστηκε ότι σε Ρόδο και Καλαμάτα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που μαζί με πολλούς ακόμη εργαζόμενους έδωσαν τη μάχη για να μη γίνει ένα Συνέδριο με νόθους, ήταν «κομματικοί παράγοντες», «στελέχη έμμισθα του ΚΚΕ» που «με λοστάρια και σιδερογροθιές διέλυσαν το Συνέδριο».

Την ώρα που υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για τις παράτυπες και νόθες διαδικασίες που χρησιμοποιεί η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος σημειώνει ότι «οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει εμάς και να εφαρμόσει το νόμο»…

Όσο για την «απραξία» της ΓΣΕΕ απέναντι στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό τόλμησε να κατηγορήσει το ΠΑΜΕ (!) την ώρα που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι αυτή που έχει στηρίξει το τσάκισμα των μισθών των εργαζομένων, τη μείωση του βασικού μισθού και την επιβολή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και σήμερα λειτουργεί ως «λαγός» στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, αποδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία ότι παίζει ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού.

ΚΚΕ logo

Βρούτσης και Παναγόπουλος σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή παραμονές της απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αθλιότητες και συκοφαντίες του Γ. Παναγόπουλουν κατά του ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» σημειώνει:

«Μετά το χθεσινό παραλήρημα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη Βουλή, από τον υπουργό “Εργοδοσίας”, Βρούτση, σειρά πήρε σήμερα το συνεταιράκι του, ο διορισμένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς άθλιες επιθέσεις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ”.

Είναι προφανές ότι Βρούτσης και Παναγόπουλος είναι σε κοινή -αν όχι και προσυνεννοημένη- αποστολή. Κι όλα αυτά παραμονές μιας μεγάλης απεργιακής μάχης για το Ασφαλιστικό, που προσπαθούν να οργανώσουν όλα τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για όλα αυτά φυσικά ο Παναγόπουλος δεν βρήκε να πει λέξη!

Όλη αυτή η αθλιότητα οργανώθηκε τουλάχιστον με την ανοχή του “ΣΚΑΪ” και των συντελεστών της συγκεκριμένης εκπομπής, οι οποίοι αρνήθηκαν την παρέμβαση εκπροσώπου των συνδικάτων, προκειμένου να απαντήσει στις συκοφαντίες Παναγόπουλου.

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την ελευθερία λόγου, για την οποία κατά τα άλλα κόπτονται».