Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Η Σοβιετική Ρωσία έσωσε πάνω από δέκα φορές περισσότερους Εβραίους από τη ναζιστική εξολόθρευση, όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος»

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Ένας ακόμη μύθος της μαύρης προπαγάνδας για διώξεις των Εβραίων από την Σοβιετική Ένωση και τον Στάλιν καταρρίπτεται. Τον καταρρίπτουν οι ίδιοι οι Εβραίοι της μαύρης εποχής του Ολοκαυτώματος.

Η παρακάτω δημοσίευση είναι παρμένη από τα Αρχεία του “Εβραϊκού Τηλεγραφικού Οργανισμού” που  περιλαμβάνει άρθρα που δημοσιεύτηκαν από το 1923 έως το 2008.

judar4

“Η Σοβιετική Ρωσία έσωσε πάνω από δέκα φορές περισσότερους Εβραίους από τη ναζιστική εξολόθρευση, όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος “, δήλωσε σήμερα 2 Ιουλίου του 1943, ο James N. Rosenberg.

Ο Αμερικανός Εβραίος ηγέτης, δήλωσε τα παραπάνω, σήμερα, στην εκδήλωση  καλωσορίσματος της εβραϊκής, πολιτιστικής αντιπροσωπείας της Ρωσίας που δόθηκε στο Astor Hotel αποτελούμενη από τους Solomon Mikhoels και του Itzik Feffer, Στην υποδοχή συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες εκπρόσωποι διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων.

Υπογραμμίζοντας ότι βασίστηκε στην εκτίμησή του για εκείνους που σώθηκαν, από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη, ο κ. Rosenberg αναφέρθηκε στην δημοσίευση του περιοδικού  της οργάνωσης που τονίζει ότι “περίπου 1.750.000 Εβραίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον Άξονα από την έναρξη των εχθροπραξιών”.

”Περίπου 1.600.000 διασώθηκαν  από την Σοβιετική κυβέρνηση από την ανατολική Πολωνία και στη συνέχεια από τα κατεχόμενα από τους Ναζί Σοβιετικά εδάφη και μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό της Ρωσίας και πέρα ​​από τα Ουράλια. Περίπου 150.000 άλλοι κατάφεραν με την βοήθεια της να φτάσουν στην Παλαιστίνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες πέρα ​​από τις θάλασσες».

“Εμείς οι Εβραίοι, δήλωσε ο κ. Rosenberg, δικαίως ευχαριστούμε την Ρωσία για τις αναρίθμητες πράξεις συμπάθειας για τους Εβραίους, που υιοθετήθηκαν από καλοκάγαθους ανθρώπους και ομάδες που σοκαρίστηκαν  από την τρομακτική τραγωδία που έπληξε τον λαό μας.

judar

Η Ρωσία επέλεξε να κάνει πράξεις. Έδωσε ζωή, άσυλο, ψωμί και καταφύγιο σε έναν τεράστιο εβραϊκό πληθυσμό. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι αρκετά γνωστά”.

Η γνωστοποίηση αυτών των πράξεων σε όλους τους Εβραίους αυτής της χώρας αποτελεί καθήκον ύψιστης σημασίας για το Εβραϊκό Συμβούλιο. Πρέπει να ρωτήσω τι θα συνέβαινε σε εκείνους τους Εβραίους αν η Ρωσία τους είχε αφήσει  εκεί που ήταν;

”Σχολιάζοντας την εβραϊκή ζωή στη Ρωσία το 1926, όταν επισκέφθηκε τις εβραϊκές αποικίες, ο κ. Rosenberg δήλωσε ότι:

«ο κόσμος που προσεύχεται για μια δίκαιη και ανθεκτική ειρήνη έχει να πάρει  ένα μεγάλο μάθημα από τη Ρωσία για την μεταχείριση των μειονοτήτων”.

“ Όσο για τον υπόλοιπο κόσμο, όταν συγκλήθηκαν τριάντα δύο έθνη από το μεγάλο ανθρωπιστή, τον Franklin D. Roosevelt, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, μόνο αυτό το γενναιόδωρο μικρό  έθνος, η Δομινικανή Δημοκρατία, προσέφερε άσυλο για ένα σημαντικό αριθμό Εβραίων. Κανείς άλλος.

Μετρώντας τις απώλειες της Σοβιετικής Ρωσίας που ματώνει σ αυτό τον φοβερό πόλεμο και την τραγωδία που βρήκε τον λαό μας αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαν όλοι οι Εβραίοι της Ευρώπης να αναπληρώσουν τις απώλειες της μεγάλης αυτής χώρας.

Υπάρχει μια χώρα, η Ρωσία, όπου ο αντισημιτισμός είναι έγκλημα κατά του κράτους, όπου στους ανθρώπους δίνονται, στην πραγματικότητα, ίσες ευκαιρίες στη ζωή, ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών ή του δέρματος τους, το σχήμα των μύτης τους, ή την κλίση των ματιών τους.

Αυτό ζητούμε εμείς οι Εβραίοι από τον κόσμο, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλους τους ανθρώπους και σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη ”

judar2

Τον μύθο των διώξεων καταρρίπτουν οι ίδιοι οι Εβραίοι που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους που η Σοβιετική Ένωση όχι μόνο τους έσωσε από την εξόντωση αλλά παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την επίθεση των Ναζί: “έδωσε ζωή, άσυλο, ψωμί και καταφύγιο” χωρίς καμία προκατάληψη. Επιθυμούν να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους για την αμέριστη βοήθεια που έδωσε η Σοβιετική Ένωση. Την θεωρούν πρότυπο αντιμετώπισης μειονοτήτων, ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Κανείς άλλος δεν τους βοήθησε στην πράξη. Φτάνουν στο σημείο να ζητούν ακόμη να μετακομίσουν όλοι οι Εβραίοι της Ευρώπης στην Σοβιετική Ένωση.

Μέσα από το κείμενο φαίνεται και η ανωτερότητα του εργατικού κράτους και του Σοβιετικού ανθρώπου. Στις μέρες που ζούμε με την έξαρση του ρατσισμού,του αντισημιτισμού αλλά και της ενίσχυσης της ακροδεξιάς και των επιγόνων του Άξονα, οι δηλώσεις και οι διαπιστώσεις του ηγέτη των Εβραίων εκείνης της εποχής δείχνουν πόσο απαραίτητος είναι ο αγώνας για μια άλλη ανώτερη κοινωνία, σαν αυτή που υπήρχε στην Σοβιετική Ένωση όπως περιγράφει το άρθρο. Ο κόσμος την έχει απαραίτητη ανάγκη.