Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τον πνιγμό μεταναστών στο τραγικό ναυάγιο

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για το θάνατο σήμερα το πρωί 3 προσφύγων -ενός πατέρα και των δύο δίδυμων παιδιών 4,5 ετών- που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των νεκρών ανθρώπων στο Αιγαίο.

Δίδυμα αδελφάκια και ο πατέρας τους τα θύματα της τραγωδίας ανοιχτά της Σάμου

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη στήριξή μας στους λιμενικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη για τη διάσωση ανθρώπων στο Αιγαίο.

Υπεύθυνοι για αυτούς τους θανάτους είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας που σπρώχνουν τους ανθρώπους στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. Έχουν την υπογραφή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που, για όσους γλιτώσουν από τα χέρια των δουλεμπόρων και τον πνιγμό στη θάλασσα, επιφυλάσσουν τον εγκλωβισμό τους στα κολαστήρια των hotspot.

Η θλίψη μας πρέπει να ενισχύσει την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας τον απεγκλωβισμό τους. Να εκφράσουμε με τον πιο ζωντανό τρόπο την αλληλεγγύη μας στα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών που σώθηκαν και προσπαθούν να πάνε στο σχολείο σαν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν, έστω και για λίγες ώρες τη μέρα, όπως αρμόζει σε κάθε παιδί στη γη.

Η αγανάκτησή μας πρέπει να γίνει αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στο νησί και τη χώρα. Να συνεχιστεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά ο αγώνας για:

Να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο.

Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα εδώ και τώρα προς τις χώρες που επιθυμούν.

Ως τότε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολειά μας».