Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στις 4 μ.μ., απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, καλεί τις Ενώσεις Ιατρών, σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις πρωινές ώρες σε εισόδους νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας.

Ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν εργατικά σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος, με παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας και κινητοποιήσεις το απόγευμα. Αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έχουν πάρει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ, το ΣΕΜΙΣΕΑ και η ΠΟΜΕΕΑ.

Συλλαλητήριο Προστασία Υγείας

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΟΓΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η 7η Απρίλη, η Παγκόσμια Μέρα της Υγείας, βρίσκει εμάς τις γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές μας να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σ’ όλη την Ελλάδα ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς έξω από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και δυναμώνουμε τις φωνές μας πίσω από τα καλυμμένα στόματα. Καλούμε τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας».Vaccino €-$

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Στην ανακοίνωσή της για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Υγείας η ΟΕΝΓΕ σημειώνει: «Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας δίνουμε καθημερινά διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών μας, στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιάς τους.

Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Εξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Δεν λείψαμε στιγμή από το πόστο μας. Και συνεχίζουμε. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, να φιμώσει τη φωνή κάτω από τις μάσκες.
Γιατί ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις παλινωδίες τους. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες μας.
Γιατί αποκαλύπτουμε τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους.

Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες για να μη θιγούν τα κέρδη τους, την ώρα που τιμωρεί γιατρούς που εφημερεύουν με στέρηση μισθού 15 ημερών επειδή δήθεν δεν φόραγαν σωστά τη μάσκα.

Γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη “μολυνθούν” τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ.
Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε ένα απέραντο “κοβιντάδικο”, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας.

Παρά τις ΕΔΕ, τις διώξεις, τις απειλές, τον αυταρχισμό, τις απολύσεις γιατί τα υποκριτικά τους χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια, τα τηλεοπτικά κροκοδείλια δάκρυά τους δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν τη σιωπή μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δεν διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του “κόστους – οφέλους”.

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα σαν “φυσικό φαινόμενο”, σαν αναπόδραστη εξέλιξη. Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.ΚΚΕ Πανδημία - Αγώνας για την υγεία & τη ζωή του λαού!

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!

 • Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.
 • Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση.
 • Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού».

Ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τον «Ευαγγελισμό»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Τετάρτη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, στις 8.30 π.μ. θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου θα χαιρετίσει στη συγκέντρωση των εργαζομένων και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον διοικητή του Νοσοκομείου.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων

 • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους.
 • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).
 • Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας.
 • Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά.

Το πρόγραμμα των αυριανών κινητοποιήσεων

COVID 19 $€Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις και τον προγραμματισμό των σωματείων, κινητοποιήσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη:

 • Στην Αττική

Στον «Ευαγγελισμό» στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ. Στο «Γεννηματάς» στο κτίριο της διοίκησης. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις 8 π.μ. Στον «Αγιο Σάββα», στις 12 μ. στην πύλη. Στο Κέντρο Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας στις 11 π.μ. Τα Νοσοκομεία ΨΝΑ Δαφνί και «Αττικόν» συντονίζουν τη δράση τους και θα συγκεντρωθούν στο Παλατάκι Χαϊδαρίου στις 10.30 το πρωί.

 • Στη Θεσσαλονίκη

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλεί σε πολύμορφες συμβολικές κινητοποιήσεις, στις πύλες των νοσοκομείων και προγραμματίζει κεντρική δράση στις 9 π.μ., στην πύλη του Ιπποκρατείου. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των γιατρών αποφάσισε στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. Στο «Θεαγένειο», θα γίνει κινητοποίηση στις 9 το πρωί στο προαύλιο.

 • Στην Πάτρα

Στην πύλη του «Αγίου Ανδρέα» στις 12 το μεσημέρι και στο ΠΓΝ Πάτρας στη 1 το μεσημέρι. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (12 μ. – 2 μ.μ.)

 • Στο Ηράκλειο Κρήτης

Στάση εργασίας 1 μ.μ. με 3 μ.μ. και κινητοποίηση στην πύλη του ΠΑΓΝΗ.

 • Σε άλλες περιοχές
 • Στη Χαλκίδα, συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη του Νοσοκομείου, από το Σωματείο Εργαζομένων.
 • Στις 11 π.μ. στο «Μαμάτσειο» ΓΝ Κοζάνης καλούν η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών ΓΝ Κοζάνης και ΚΥ Σιάτιστας, το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Κοζάνης, σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής. Επίσης, η Επιτροπή Φοιτητών Κοζάνης και μαθητές καλούν σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.
 • Στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας καλούν στις 11 π.μ. το ΣΕΕΕΝ, το ΣΕΥΠΕ και το τοπικό παράρτημα ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ.
 • Σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου Γρεβενών καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ.
 • Σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας.
 • Στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Στις 2.30 μ.μ. θα γίνει παρέμβαση στην πύλη του Νοσοκομείου Καστοριάς.
 • Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ. καλούν η Ενωση Ιατρών, Σύλλογοι Γυναικών, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και εργατικά σωματεία.
 • Στον Βόλο, σε συγκέντρωση στις 12 μ. στο νοσοκομείο καλούν οι εξής φορείς: Συνδικάτο Μετάλλου, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών.
 • Στο Αγρίνιο, κινητοποίηση με κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
 • Στο Μεσολόγγι, θα γίνει κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του Νοσοκομείου (συμμετέχει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας).