Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ψήφος στο ΚΚΕ 🚩βήμα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική

Εκτός από τις δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και των άλλων στελεχών του του Κόμματος, μετά τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών, που έχουμε ήδη δημοσιεύσει, εκτιμήσεις έκαναν επίσης -μεταξύ άλλων, οι εξής

Γρηγόρης Λιονής (η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πρώτο βήμα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, σχολίασε) σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε πολύ κόσμο και τον έκανε να πιστέψει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτό που ζουν, ανέφερε πως η επόμενη μέρα θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα με βάση τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα επιμείνει μαχητικά και δυναμικά στο δρόμο της σύγκρουσης.

«Το σκαρί έχει νεύρο,  συνεχίζει και θα βρεθούμε από σήμερα και το επόμενο διάστημα και με νέες δυνάμεις στην προσπάθεια να δυναμώσει η αντίσταση,  η αντιπαράθεση με τη νέα κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Θoδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ALPHA TV.  Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ πέρασε μέσα από τις  συμπληγάδες εκβιαστικών διλημμάτων,  πόλωσης, απογοήτευσης, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιέργησε, τόσο η ΝΔ, όσο και η διάψευση ελπίδων, αλλά και συκοφάντησης ριζοσπαστικών αγωνιστικών ιδεών και αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πέσει πάνω στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα του λαού, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη και τόνισε ότι από αύριο έχουμε αγώνες, έχουμε δύσκολα αλλά και ωραία πράγματα, στην προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος της ανατροπής αυτού του βάρβαρου, σάπιου, διεφθαρμένου, εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η σταθεροποίηση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για το κομμάτι κόσμου που δεν παραδίδεται, που δε θέλει να λέει ότι «είναι στα πλαίσια του εφικτού και των επενδύσεων να χάσω ότι δικαίωμα μου είχε απομείνει» και έχει που να ακουμπήσει τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε παρέμβασή του στο «OPEN». Πρόσθεσε ότι είναι σίγουρο πως ένας κόσμος που δεν ψήφισε ΚΚΕ, ούτως ή άλλως θα βρεθεί μαζί του την επόμενη μέρα στους αγώνες που έχουμε ανάγκη το επόμενο διάστημα.  Επισήμανε επίσης ότι έχουμε μια κυβερνητική εναλλαγή σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι επιθετική προς τα λαϊκά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, αναλαμβάνοντας και ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, της ελπίδας και του ριζοσπαστισμού που συκοφαντήθηκαν τα τέσσερα χρόνια  και οδήγησαν το λαό μας σε ένα τέτοιο συντηρητικό ρεύμα μέσα από το οποίο το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης,  μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ALPHA TV». Επισήμανε ότι δεν  υπάρχει καμία ανησυχία από την ΕΕ για το ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμοστεί και αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να έχουμε μια κυβερνητική εναλλαγή, αλλά πολιτική αλλαγή δεν έχουμε. Που σημαίνει ότι τα σκληρά μέτρα είναι μπροστά μας, η σκυτάλη παραδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για να συνεχίσει από εκεί που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε κατάκτηση του λαού μας έχει την υπογραφή του ΚΚΕ, σημείωσε η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στο «One TV». Ανέφερε πως η πολιτική επιρροή του ΚΚΕ είναι πολύ μεγαλύτερη των ποσοστών του. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν ζητάει από το λαό να του αναθέσει τη σωτηρία του, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής της ζωής του.

Οι ψήφοι προς το ΚΚΕ θα κατατεθούν σε κινητοποιήσεις που πρέπει να γίνουν απέναντι στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και γι’ αυτό δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ». Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως σήμερα έχουμε εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση -που την περιμέναμε- αλλά όχι αλλαγή πολιτικής. Τα μεγάλα λόγια για ανάπτυξη θα τα ακολουθήσει η σκληρή πραγματικότητα, γιατί από την επόμενη μέρα θα έρθουν οι κατασχέσεις, το κόψιμο ρεύματος από τη ΔΕΗ, οι προσλήψεις με ελαστικές εργασιακές σχέσεις για 6 στους 10 νεοπροσλαμβανόμενους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο κλίμα συντηρητικοποίησης του κόσμου, με την αναμονή και τις προσδοκίες που καλλιέργησε.

Δείτε τις δηλώσεις τους εδώ