Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η «BLACK FRIDAY» και το BLACK χιούμορ στην πλάτη των εργαζομένων

Με αφορμή την πολυδιαφημιζόμενη μέρα μεγάλων προσφορών και εκπτώσεων, γνωστή ως «BLACK FRIDAY», που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας επισημαίνει:

«Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η πολυδιαφημιζόμενη μέρα μεγάλων προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως “BLACK FRIDAY”.

Μεγαλοεργοδοσία και πολυεθνικές πατώντας στην ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα εισήγαγαν τη συγκεκριμένη φιέστα.

Οι ίδιοι που με την ακρίβεια καθημερινά ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα, κάνουν απαγορευτική την καθημερινή μας πρόσβαση σε αναγκαία προϊόντα, είναι αυτοί που γονατίζουν τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Για ακόμα μια φορά, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν συνεχόμενα 12ωρα, από κατάστημα σε κατάστημα στο ωράριο αυτό, χωρίς ρεπό και σε εντατικούς ρυθμούς, μέχρι και 72 ώρες την εβδομάδα! Και μπορεί στο τέλος του μήνα να δούμε στους μισθούς μας λίγα ευρώ παραπάνω λόγω υπερωριών όπου αυτές δηλωθούν και πληρωθούν, αλλά αυτό σε τίποτα δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.

“Black Friday”, “Λευκές Νύχτες”, εορταστικό ωράριο, ενδιάμεσες εκπτώσεις, δουλειά τις Κυριακές, χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους εργασιακούς χώρους, όλα στην υπηρεσία της εργοδοσίας για να αυξάνει τα κέρδη της ξεζουμίζοντας εμάς τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η “κανονικότητα” της κυβέρνησης.

Παίρνοντας υπόψη μας αυτή την πραγματικότητα μόνο ως BLACK χιούμορ μπορούμε να εκλάβουμε εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο τα όσα προκλητικά δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι τα δύσκολα πέρασαν και όλα καλά από δω και πέρα.

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε βάσει των δικών μας αναγκών

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είναι σε ετοιμότητα, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην εργοδοσία, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η επίθεση στα δικαιώματά μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αισθάνεται μόνος του, απροστάτευτος να απευθυνθεί στο σωματείο, να οργανωθεί! Τίποτα δεν γίνεται αν μένουμε θεατές στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, αν μαζικά και συλλογικά δεν διεκδικήσουμε.

— Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

— Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

— Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

— Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.

— Απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του (ΣΕΠΕ):

— Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

— Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους.

— Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.

— Μα πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια».