Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Pfizer προβλέπει περίπου 15 δισ. δολάρια σε πωλήσεις το 2021 από το εμβόλιο

Η Pfizer ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι περι­μέ­νει περί­που 15 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια σε πωλή­σεις φέτος από το εμβό­λιο κατά της COVID-19 που ανέ­πτυ­ξε με τη γερ­μα­νι­κή εται­ρία BioNTech.

Η φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νία προ­σπα­θεί να παρα­δώ­σει δύο δισε­κατ. δόσεις εμβο­λί­ου το 2021 με ιλιγ­γιώ­δεις ρυθ­μούς, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύ­δουν να υπο­γρά­ψουν συμ­φω­νί­ες προ­μή­θειας σε μια προ­σπά­θεια να ελέγ­ξουν την παν­δη­μία που έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε πάνω από 2 εκατ. ανθρώ­πους σε όλο τον κόσμο.

Η Pfizer έχει δια­θέ­σει 65 εκατ. δόσεις του εμβο­λί­ου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουα­ρί­ου. Ανα­μέ­νει να δια­θέ­σει 200 εκατ. δόσεις στην αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τα αμε­ρι­κα­νι­κά Κέντρα για τον Έλεγ­χο και την Πρό­λη­ψη Νοση­μά­των (CDC) ανα­κοί­νω­σαν ότι έχουν δια­νεί­μει σχε­δόν 50 εκατ. δόσεις συνο­λι­κά εμβο­λί­ων της Pfizer και της Moderna κατά της COVID-19 μέχρι την 1η Φεβρουα­ρί­ου. Από αυτές, 32 εκατ. έχουν χορη­γη­θεί και 17 εκατ. από αυτές τις δόσεις ήταν του εμβο­λί­ου της Pfizer, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία των CDC.

Το εμβό­λιο ήταν μετα­ξύ των πρώ­των για τα οποία δόθη­κε έγκρι­ση για χρή­ση έκτα­κτης ανά­γκης στις ΗΠΑ και αρκε­τές άλλες χώρες, και οι ανα­λυ­τές προ­βλέ­πουν πωλή­σεις δισεκατομμυρίων.

Το τέταρ­το τρί­μη­νο, το εμβό­λιο έφε­ρε έσο­δα 154 εκατ. δολα­ρί­ων. Η εται­ρεία ανέ­φε­ρε ότι ανα­μέ­νει συνο­λι­κά έσο­δα μετα­ξύ 59,4 και 61,4 δισε­κατ. δολα­ρί­ων για το 2021.

Η εται­ρία ανα­θε­ώ­ρη­σε επί­σης ανο­δι­κά την εκτί­μη­σή της για τα κέρ­δη το 2021. Η εται­ρεία ανα­μέ­νει τώρα προ­σαρ­μο­σμέ­να κέρ­δη 3,10 έως 3,20 δολα­ρί­ων ανά μετο­χή για το 2021 ένα­ντι της προη­γού­με­νης πρό­βλε­ψής της για κέρ­δη 3 έως 3,10 δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο