Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ryanair (που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση) παράτησε 201 επιβάτες στην… Τιμισοάρα!

Νέο κατόρθωμα για την «χαμηλού κόστους» αεροπορική εταιρεία Ryanair. Αυτήν τη φορά, «θύματα» της υπήρξαν 201 επιβάτες της πτήσης Λονδίνο-Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντί να βρεθούν στον προορισμό τους, το αεροδρόμιο Μακεδονία, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και παρατημένοι στο αεροδρόμιο της… Τιμισοάρα, στη δυτική Ρουμανία! 

Η προσγείωση στην Τιμισοάρα επιλέχθηκε ως λύση από τους πιλότους της εταιρείας, μιας και λόγω έντονης κακοκαιρίας ήταν αδύνατη η προσέγγιση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες της πτήσης, η Ryanair όχι μόνο τους παράτησε στη Ρουμανία αλλά δεν φρόντισε καν για τον τρόπο μεταφοράς τους στην Ελλάδα! 

Τελικά, έπειτα από συνεχείς καταγγελίες και δημοσιοποίηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης, ναυλώθηκε ειδική πτήση της Aegean από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες, ενώ άλλοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη οδικώς με λεωφορείο. 

Το εν λόγω απαράδεκτο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα καταγγελιών που έχουν γίνει για την εν λόγω εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία είναι γνωστή για καθυστερήσεις, ακυρώσεις πτήσεων και διάφορα τραγελαφικές καταστάσεις που έχουν εξοργίσει κατά καιρούς το επιβατικό κοινό.

Με την ευκαιρία αυτή, να θυμίσουμε ότι η Ryanair είναι η εταιρεία που απαγόρευε την ίδρυση σωματείου για τους εργαζόμενους και δεν δέχεται να μιλήσει με τους εκπροσώπους των σωματείων, όπου υπάρχει. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν προβεί αρκετές φορές σε απεργιακές κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την ιδιοκτήτρια εταιρεία για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες. 

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ιπτάμενοι συνοδοί και πιλότοι της εταιρείας προχώρησαν σε μαζική απεργία, ενημερώνοντας τους ταξιδιώτες στα αεροδρόμια για τις συνθήκες εργασίας που έχει επιβάλλει η Ryanair. «Αν εργάζεσαι για την Ryanair ως πλήρωμα καμπίνας, στην πραγματικοτητα είσαι σκλάβος με γραβάτα. Είσαι δούλος της εταιρείας. Αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς, απλά σε απολύουν» σημείωνε σε δηλώσεις του στο Euronews ο Σαρκίς Σιμονζάν, πρώην εργαζόμενος στην Ryanair.

Ryanair: Ήθελε χρέωση τουαλέτας, θέσεις ορθίων και έξτρα χρέωση για υπέρβαρους επιβάτες – Απαγορεύει το συνδικαλισμό

Μετάβαση στο περιεχόμενο