Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θέατρο «Εκάτη»: «Ζωή δίχως συμβιβασμούς»

Η Θεατρική προσαρμογή του βιβλίου του Κωστή Σωτηρόπουλου «Ζωή δίχως συμβιβασμούς» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») ανεβαίνει στο θέατρο «Εκάτη» κάθε Τετάρτη, από την Τετάρτη 7 Μάρτη.

Το βιβλίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και πρόσωπα μιας εποχής που συντάραξε την ελληνική κοινωνία (1936-1946). Τα σπουδαία αυτά γεγονότα της εποχής εκείνης ξετυλίγονται σταδιακά, μέσα από τις αναμνήσεις της ζωής του πρωταγωνιστή του έργου, Σωκράτη, από τη φυλακή και αφορούν τη ματιά του σε εκείνα τα γεγονότα, τους ανθρώπους που σημάδεψαν την πορεία και τον έρωτα της ζωής του.

Στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών αυτών εκπροσωπείται ο ανώνυμος λαός, ο σύντροφος, ο φίλος, ο συγγενής, ο πατέρας ή η μάνα. Μπορεί να χάθηκαν, να μην ακούστηκαν ποτέ, γιατί η ιστορία γράφτηκε από τους νικητές, αλλά κοσμούν τις ψυχές και τις ιδέες των ανθρώπων, που παρ’ όλες τις επιμέρους διαφορές, πιστεύουν αγνά σε μια πανανθρώπινη κοινωνία χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς εξαθλίωση, χωρίς τα σύγχρονα ναρκωτικά του σώματος και της σκέψης.

Σκηνοθεσία – Θεατρική προσαρμογή: Δώρα Τζερουνιάν

Συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:

Δώρα Τζερουνιάν (Αφήγηση)

Νίκος Καραγιώργης (δάσκαλος-καθοδηγητής)

Αντρέας Γιαννακούλας (μικρός Σωκράτης, Ελπιδοφόρος)

Γιάννης Σκόδρας (Σωκράτης)

Νίκη Ιωαννίδου (μάνα, Νατάσα, πόρνη )

Παραγωγή: Epopsis

Οι παραστάσεις θα γίνονται στο Θέατρο «Εκάτη» (οδός Εκάτης 11) στην Πλατεία Κυψέλης κάθε Τετάρτη από 7 Μάρτη στις 21.00.

Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 6973072904.